Aftenposten

TUSVIK & TØNNE:

-

– Snart lanseres podkasten En skikkelig digg fremtid, leser hun.

Åpningen på teaseren til hennes kommende pod om mat og bærekraft.

Egentlig er hun analytiker med fortid blant annet fra Google. Med et stipend på 100.000 kroner i ryggen har hun satt av et år til å gjøre det hun virkelig tror på: Lære folk om klimakrise­n og hvordan et vegetarisk kosthold kan bidra til løsningen.

Selv ble hun hektet med Serial, har hørt mye podkast og er fullstendi­g klar over at hun kaster seg ut i en verden med beinhard konkurrans­e.

– Folk gir deg ikke en sjanse nummer to, du må fange dem umiddelbar­t, fastslår hun, men setter sin lit til at hun både har skrevet vegetarkok­ebok og har en del følgere på Instagram allerede.

Hun mener uansett at potensiale­t stadig er stort.

– Mange jeg kjenner, hører ikke på podkast. Og det er stadig temaer det ikke er laget gode podkaster på enda. Denne trenden er kommet for å bli.

SUG ETTER FORTELLING­ER. I hvert fall er trenden sterk nok til at stadig flere produsente­r tilbyr sine tjenester til alle som «må ha» en podkast. Og det lages langt mer enn kjappe pratepodde­r.

Eksempelvi­s er to av NRKs tunge serier, Familiene på Orderud og Det svarte flagget, produsert av Monster, mens Usagt er laget av ferske Svarttrost.

Peter Daatland, redaksjons­sjef i Filt Oslo og administra­tor for facebookgr­uppen Podkasttip­s, ser viljen til å satse på tunge dokumentar­er som et godt tegn.

– Suget etter dyptpløyen­de fortelling­er er der, sier han og viser til at noen av de største podene i verden er dokumentar­er.

Her hjemme scorer VGs ferske truecrime Hunting Warhead og NRKs Hele historien godt for tiden. Og ifølge Daatland er forståelse­n for at kvalitet koster, økende.

– De som bestiller podkast nå, er smartere og skjønner hva de vil. Jeg tror mange vil forsvinne ut, selv om markedet vokser. De økonomiske marginene er så små, sier han.

Jeg er partisk og anbefaler min egen mann Kyrre Holm Johannesse­n som intervjuer kjente fjes. (Tønne)

Folk gir deg ikke en sjanse nummer to, du må fange dem umiddelbar­t. Hanne-Lene Dahlgren Podkastska­per

Historien til norske

IS-soldater fortalt fra to sider. Det er alltid viktig, uansett om man er enig eller uenig. (Tønne)

Alex &

Sigges podcast

Den beste og en av de største podene i Sverige med utrolig gode historier.

(Bonde Tusvik)

The Guilty

Feminist

Live podkast fra den engelsk komikeren Deborah Frances-White med gjester. Starter alltid med «I’m not a feminist, but ...»

Heavyweigh­t

Humoristen Jonathan Goldstein snakker med ulike mennesker om et øyeblikk de ønsker de kunne endre. (Begge)

 ??  ?? Krisemøte
The Tim Ferriss Show
Krisemøte The Tim Ferriss Show
 ??  ?? Hunting Warhead
Hunting Warhead

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway