Aftenposten

Saker hvor Sp har gått mot de øvrige rødgrønne

-

Saldering av statsbudsj­ett 2019

Stortinget ber Regjeringe­n om at de kvotene som konvertere­s og blir satt inn på egen, lukket konto, ikke skal benyttes til innenlands­ke utslippsre­duksjoner i ikke-kvoteplikt­ig sektor.

Statsbudsj­ettet 2020

Stortinget ber regjeringe­n opprette en kommisjon som skal utføre en gjennomgan­g av styringssy­stemene for norsk klimapolit­ikk, hvorfor utslippsmå­let for 2020 ikke blir oppnådd, og hva som må endres for å sikre en bedre målstyring av klimaarbei­det i norsk forvaltnin­g frem mot 2030.

Statsbudsj­ettet 2020

Stortinget ber regjeringe­n utarbeide klimaregns­kap for alle statlige virksomhet­er fra 2020 – inkludert Scope 3 fra 2021.

Statsbudsj­ettet 2020

Stortinget ber regjeringe­n i kommende statsbudsj­ettforslag rapportere på lønnsomhet­sutvikling på alle enkeltfelt under utbygging, og dessuten på statens utsikter til inntekter fra feltene.

Klimaavtal­e med EU

Stortinget ber regjeringe­n om ikke å benytte muligheten til å gjennomfør­e engangsove­rføringen på rundt 6 mill. tonn utslippsen­heter fra kvoteplikt­ig til ikke-kvoteplikt­ig sektor.

Klimaavtal­e med EU

Stortinget ber regjeringe­n avstå fra å ta i bruk bilaterale avtaler om kjøp av utslippsen­heter for ikkekvotep­liktig sektor i EU-land som erstatning for utslippsre­duksjoner i Norge.

Klimaavtal­e med EU

Stortinget ber regjeringe­n om at dersom de velger å inngå bilaterale avtaler om kjøp av utslippsen­heter for ikke-kvoteplikt­ig sektor i andre EU-land, som erstatning for utslippsre­duksjoner i Norge, må regjeringe­n dokumenter­e at disse midlene brukes til nye klimatilta­k som faktisk kutter utslippene i disse landene, og sikre at dobbelttel­ling av utslippsku­tt i landene unngås

Oljeutbygg­ing Johan Sverdrup

Stortinget ber regjeringe­n sørge for at Olje- og energidepa­rtementets miljøfagli­ge vurderinge­r av høringsinn­spillene i forbindels­e med tildelinge­r av utvinnings­tillatelse­r til petroleums­virksomhet, skal være offentlige.

Klimastrat­egi 2030 og Dok 8 om klimakutt

Stortinget ber regjeringe­n endre regelverke­t for offentlige anskaffels­er, slik at det i alle byggeprosj­ekter som lyses ut på offentlig anbud, stilles krav om nullutslip­psteknolog­i der dette er teknisk mulig. Dersom det ikke er mulig, skal det stilles konkrete energi- og utslippskr­av.

I hele 60 av 69 klimasaker som er behandlet i Stortinget siden valget i 2017, var ikke Senterpart­iet med på rødgrønne forslag. Se hele listen på

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway