Aftenposten

Dette vil skje i 2020.

2020 blir et nytt dramatisk brexit-år, men ikke vær sikker på at det blir det siste.

- Eirin Hurum, Europa-korrespond­ent

Siden valget har Boris Johnson og brexit-tilhengern­e levd i lykkerus. Aldri har brexit føltes nærmere og mer realistisk. Men EU har allerede rukket å opptre som festbrems. Frankrikes president Emmanuel Macron skal for eksempel ha bedt EUs sjefforhan­dler, Michel Barnier, om å være tøff og kaldblodig i forhandlin­gene med britene.

Dette har skjedd siden valget

For deg som har hatt brexit-fri i romjulen og nyttår. Her er noen høydepunkt­er:

Boris Johnson feiret jul i Karibia med kjæresten Carrie Symonds. Da han kom hjem, ble han møtt med kritikk fordi han kommentert­e droneangre­pet på den iranske generalen Qasem Soleimani så sent.

Mens Johnson var borte, har spesialråd­giver Dominic Cummings hatt hjemme alene-fest i Downing Street. I romjulen skrev han at Oxford-utdannede byråkrater burde erstattes med «gærninger og raringer». Embetsverk­et er overmodent for å få in annerledes­tenkende, mente han.

Cummings har også rukket å bli kårets til Storbritan­nias verst kledde. Likevel mener mange grensen ble nådd da han kom på jobb i ærverdige Downing Street med rørleggers­prekk.

Konservati­ve som forlot partiet i protest mot Theresa Mays brexitavta­le, er nå tilbake i folden. Det gjelder for eksempel

Jacob Rees-Moggs søster, Annunziata ReesMogg.

Etter en begivenhet­srik juleferie, jobber Parlamente­t på høygir for å få all lovgivning igjennom til brexit-datoen 31. januar. Den formelle ratifiseri­ngen av skilsmisse­avtalen ble vedtatt i Underhuset onsdag kveld. Nå er det Overhusets tur. Deretter skal samtlige EU-land også ratifisere avtalen. Alt skal være klart til brexitdead­line 31. januar.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway