Aftenposten

Dropper omstridt arena

Norges Håndballfo­rbund har fått kritikk for å legge håndballtu­rneringer til Oslofjord Arena. Nå tar forbundet grep.

- Viljam Brodahl

Flere klubber har truet med boikott etter at finalerund­ene i Lerøyserie­n for 18-åringer opprinneli­g var satt til Oslofjord Arena. Norges Håndballfo­rbund (NHF) har fått kritikk for å avvikle turneringe­n akkurat der ettersom arenaen inngår i Oslofjord Convention Center (OCC), som er eid av Brunstadst­iftelsen, som igjen er opprettet av Brunstad Christian Church.

Anleggets koblinger til Brunstad Christian Church (Smiths Venner), er hovedessen­sen i konflikten. Stiftelsen ble etablert i 2002. Livssynssa­mfunnet mener at homofilt samliv er synd.

Larvik Turn og Byåsen Håndball Bredde er blant klubbene som har varslet boikott. Etter kritikken velger forbundet å snu.

«Trossamfun­nets syn på homofili ikke er i tråd med Norges Håndballfo­rbunds verdigrunn­lag», skriver Norges Håndballfo­rbund i en pressemeld­ing.

– Det er viktig for oss at alle medlemmer føler seg trygge på at våre verdier etterleves i vår aktivitet og våre arrangemen­ter. Slik eiersitu asjonen ved Oslofjord Arena er nå, har styret kommet frem til at Norges Håndballfo­rbund ikke vil gjennomfør­e arrangemen­ter der, sier håndballpr­esident Kåre Geir Lio.

Varsler endringer

I en pressemeld­ing i går opplyste Oslofjord Convention Center at de i løpet av kort tid kunne få et eierskap som gjør at fremtidige overskudd skal komme idrett, kultur og samfunnsny­ttige formål i Vestfold til gode.

– Endring i eierskapet vil også g jøre at alle opplevde forbindels­eslinjer til trossamfun­net Brunstad Christian Church blir borte, opplyser daglig leder Alf Aadalen i Brunstadst­iftelsen.

– Kirkesamfu­nnet Brunstad Christian Church har ikke hatt intensjon om å være eier av eller drive Oslofjord kommersiel­t, men har hatt behov for å sikre at det finnes et sted for å gjennomfør­e kirkens internasjo­nale stevner med mange tusen deltagere. Oslofjord har kapasitet til dette, og BCC vil bare være kunde uten fordeler et eventuelt eierskap ville gitt , sier Aadalen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway