Aftenposten

Reiste seg mesterlig

Henrik Kristoffer­sen fikk det tøft i første omgang. Etter en sterk finaleomga­ng hadde han til slutt bare én mann foran seg på resultatli­stene.

- Viljam Brodahl

Henrik Kristoffer­sen slet med utstyret under gårsdagens slalåmklas­siker i Adelboden, særlig i den første omgangen.

-åringen fra Rælingen kjørte i mål 0,67 hundredele­r bak ledende Daniel Yule i første omgang. Det holdt til en 8.-plass.

I annenomgan­g kjørte Kristoffer­sen i mål til ny ledertid. Det var godt nok til en solid pallplass for nordmannen. Det er 59. gang i karrieren han klarte det i verdenscup­en.

Da heller ikke Ramon Zenhäusern på tredjeplas­s klarte å ta Kristoffer­sen, filmet TV-kameraene en jublende Kristoffer­sen. Det var tydelig at 25-åringen var svært fornøyd.

Også annenplass­erte Clément Noël kjørte ut, og da var det kun Yule som kunne slå Kristoffer­sen. Sveitseren sto imot presset på hjemmebane og sikret en etterlengt­et seier. Det var første gang sveitserne vant i Adelboden på 12 år, og det kokte enormt på de fullsatte tribunene.

Etter rennet var Kristoffer­sen fornøyd. – Det er veldig, veldig bra med en annenplass når man sliter litt, sier Kristoffer­sen til TV 2.

Kastet stavene i frustrasjo­n

Kristoffer­sen var nemlig tydelig frustrert etter første omgang. 25-åringen ga uttrykk for at noe ikke helt stemte med utstyret.

– Det er akkurat det samme som i går (lørdag) med «setup», så jeg vet da f ... hva det er, jeg, sa Kristoffer­sen til NRK.

Med «setup» mener han utstyret. Etter lørdagens 3.-plass i storslalåm­rennet, sa han til NRK at skiene «hakket». Det problemet så ikke ut til å være løst i går.

Ifølge statskanal­en skal Kristoffer­sen ha kastet stavene inn i en vegg ved skifteområ­det etter førsteomga­ngen.

– Hvordan har du det nå?

– Nå er jeg litt småforbann­et, men det går fint, sa Kristoffer­sen.

25-åringen mente heller ikke annenomgan­gen var helt perfekt, men kunne glise for topplasser­ingen.

– Det er ikke helt optimalt i annenomgan­g heller. Vi gir oss selv muligheten i hvert fall. Du får alltid litt puls, det må jeg innrømme, sa han til TV 2.

Overrasket

Atle Lie McGrath var overrasken­de Norges nest beste løper etter første omgang. Fra startnumme­r 75 la han seg inn på 14.-plass. I annenomgan­g var han uheldig og kjørte ut.

Sebastian Foss Solevåg var blant de beste i finaleomga­ngen. Det holdt til slutt til en 10.-plass.

Timon Haugan kjørte ikke raskt nok til å få kjøre finaleomga­ngen, mens Leif Kristian Nestvold-Haugen, Lucas Braathen og Jonathan Nordbotten kjørte ut.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway