Aftenposten

Verdenscup­en sammenlagt

-

Her ligger Tiril Eckhoff bak lagvenninn­e Marte Olsbu Røiseland, men i mål var rollene byttet om.

4) Tarjei Bø, 342 p.

5) Aleksandr Loginov, Russland 329 p. i neste fellesstar­t. Men jeg har skutt bedre, det har jeg, erkjente Eckhoff.

Dorothea Wierer fra Italia tok 4.-plassen og beholder dermed sammenlagt­ledelsen i verdenscup­en foran Eckhoff.

Ingrid Landmark Tandrevold bommet hele ni ganger og endte på 23.-plass. Karoline Knotten, som måtte tåle tre strafferun­der, ble nummer 26.

De norske skiskytter­kvinnene har hatt svært gode resultater denne sesongen. Lørdag ble det seier på stafetten i Oberhof, mens Olsbu Røiseland vant torsdagens sprint. Før det hadde Eckhoff fire strake seirer.

– Svart dag

De norske herrene fikk det tungt i vinden i Oberhof. Franske Martin Fourcade taklet de tøffe forholdene best og gikk inn til klar seier 20 sekunder foran tyske Arnd Peiffer tross to bomskudd.

De norske vinnersjan­sene forsvant med vindkasten­e i den tyske byen på annen skyting. Da hadde samtlige norske løpere bommet to ganger hver.

Men Johannes Dale gikk likevel inn til 4.-plass med totalt fire bom i de vanskelige forholdene.

Dale kunne kjempet om en pallplass ved siste skyting, men én bom på siste stående ødela.

med fem bomskudd gikk Vetle Sjåstad Christians­en inn til 8.-plass. Erlend Bjøntegaar­d med fem bom gikk inn til 13.-plass, 1.10,4 bak, mens Tarjei Bø bommet hele syv ganger og gikk inn til 25.-plass, 2.53,4 bak Fourcade.

– Det var en svart dag. Jeg hang greit med i starten, men det blir litt for mange bom. Det var tungt i løypa og jeg klarte ikke helt henge med de beste. Det var litt blåmandag, sa Tarjei Bø etter gårsdagens løp. (NTB)

?? Foto: Martin Schutt, AP/NTB scanpix ??