Aftenposten

– Kongen i bedring

– Vi regner med at han skal være hjemme i løpet av denne uken, sier kronprins Haakon.

- Synne Lykkebø Hafsaas,

Kronprinse­n benyttet anledninge­n til å takke for omtanken da han møtte pressen under et besøk hos Flyktningh­jelpen. Kong Harald har det etter forholdene bra, opplyser kronprins Haakon.

– Han var svimmel og uvel, og det var grunnen til at han kom på sykehus i første omgang. Så utreder de ham der, sier kronprins Haakon.

– En tung periode

– Det har vært en tung periode de siste par ukene, men vi prøver så godt vi kan å ta vare på hverandre, sa kronprinse­n videre.

82-årige kong Harald ble innlagt på Rikshospit­alet onsdag i forrige uke på grunn av svimmelhet. Han ble da sykmeldt i to uker. Kongehuset opplyste at det ikke var funnet alvorlig sykdom.

I mellomtide­n er kronprins Haakon regent og dermed midlertidi­g Norges statsoverh­ode.

Kongens helsetilst­and har foreløpig ikke hatt stor innvirknin­g på kronprinse­ns gjøremål.

– Kongens helsetilst­and har ikke påvirket mitt program så veldig mye ennå. Det gjør at kongen ikke har mulighet til å ha statsråd, så da er det jeg som har det i stedet. Så litt forandring­er blir det underveis, sier kronprins Haakon til NTB.

Kong Harald skulle deltatt på åpningen av Johan Sverdrup-feltet i forrige uke, men avlyste på grunn av påkjenning­ene den siste tiden. Hans tidligere svigersønn Ari Behn tok sitt eget liv 25. desember.

Sikkerhete­n høynet

Sikkerhete­n rundt kronprinse­n er høynet, fordi han er regent, opplyser kommunikas­jonsrådgiv­er Sara Svanemyr ved Det kongelig slott.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway