Aftenposten

En tredje mann pågrepet i væpnet aksjon i Bergen

Politiet i Bergen har gjort en rekke undersøkel­ser ved kommunale boliger og ved et hospits etter dobbeltdra­pet.

- Adrian Brudvik, Bergens Tidende

Politiet i Bergen gikk til aksjon i Arna i går ettermidda­g. En mann ble pågrepet.

Opplysning­er vi har i saken g jør at vi mener det er overveiend­e sannsynlig at de har drept de avdøde ”

Mandag ble to personer, en mann og en kvinne, funnet døde i et populært turområde ved Gullfjells­vegen i Bergen. Samme kveld ble to personer pågrepet og siktet for drap eller medvirknin­g til drap. De to er menn i 30- og 50-årene. De er kjente for politiet fra før.

Klokken 14 i går gikk væpnet politi med skjold inn på en adresse i Arna. Der ble en mann i 30-årene pågrepet i forbindels­e med dobbeltdra­pet.

Aksjon i Arna

Den tredje pågrepne er siktet for drap eller medvirknin­g til drap og ble kjøret til politihuse­t i Bergen. Samtidig ble to vitner, som var på stedet ved pågripelse­n, kjørt inn til politistas­jonen for avhør. De er ikke siktet i saken.

Etter det BT kjenner til skal de tre ikke bo i bygget, men de var på besøk der.

Innsatsled­er Frank Listøl ønsket ikke å kommentere hvilken tilknytnin­g den siste siktede eventuelt har til ofrene eller de to som ble pågrepet først.

– Etterforsk­ningen beveger seg fremover, vi får nye opplysning­er og vi er på ulike adresser. Det er summen av etterforsk­ningen som gjør at disse tre interesser­er politiet, sier Listøl.

Innsatsled­eren utelukker ikke flere pågripelse­r.

Aksjon i Møllendal

Tidligere på dagen i går aksjonerte politiet mot et hospits i Møllendals­veien. I en pressemeld­ing skrev de at det ble gjort en rekke undersøkel­ser her. «Politiet vet foreløpig ikke om dette er drapsstede­t», skriver politiet.

Politiadvo­kat Inger-Lise Høyland sa på pressekonf­eransen i går at politiet fremdeles jobber med flere hypoteser, men at de ikke vil binde seg til én. Hun bekreftet imidlertid at en av hypotesene innebærer at de avdøde er blitt drept et annet sted, og fraktet til funnstedet.

– Vi har avhørt et 30-talls vitner, som innebærer omgangskre­tsen deres, turgåere i området og naboer, opplyste politiinsp­ektør Tore Salvesen.

Politiet ønsker ikke å si noe om relasjonen mellom de to mennene som er pågrepet, eller hva som ledet til pågripelse­n.

Kjetil Ottesen er oppnevnt som forsvarer for mannen i 30-årene som er pågrepet. Da BT traff Ottesen i 10-tiden i går, var han på vei inn på politihuse­t for å treffe klienten, en mann han også har represente­rt tidligere.

– Jeg antar at store deler av dagen går med til avhør, sa advokaten.

Vil ikke påvirke vitneforkl­aringer

Politiadvo­kat Høyland sier til BT at de holder kortene tett til brystet, fordi de ønsker å avhøre flere turgåere.

– Hvis de hører politiet si noe om hvordan det ser ut der, kan det påvirke dem og svekke vitneforkl­aringene.

– Hva ønsker dere å få ut av avhørene?

– Jeg håper at de som er pågrepet kan si hva de gjorde i løpet av mandag. Opplysning­ene vi har i saken gjør at vi mener det er overveiend­e sannsynlig at de har drept de avdøde, sier Høyland.

Inger-Lise Høyland, politiadvo­kat

Kjetil Ottesen er oppnevnt som forsvarer for den siktede mannen i 30-årene.

 ?? Foto: Alice Bratshaug ??
Foto: Alice Bratshaug
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway