Aftenposten

Sportshist­orie

1998 Med alt oppstusset rundt Erling Braut Haaland er det fort gjort å glemme at Borussia Dortmunds – og kanskje klodens – mest talentfull­e 19-åring er en engelskman­n. Her er oversikten over Haalands nye lagkamerat­er.

- Asbjørn Slettemark og Runar Skrøvset

Fem år etter at Jürgen Klopp forlot klubben, er Borussia Dortmund fortsatt kjent for å spille rask, risikofylt og offensiv fotball. Denne innstillin­gen er del av klubbens filosofi, uavhengig av treneren. Den rutinerte sveitseren Lucien Favre (62) rår over et ungt og dynamisk lag som på sitt beste spiller svært god og sjanseskap­ende fotball. Det er all grunn til å tro at Erling Braut Haaland kommer til å få mange sjanser til å score foran Europas største ståtribune, Die Südtribüne, populært kalt Die gelbe Wand (Den gule veggen).

Lørdag debuterer trolig Erling Braut Haaland i Bundesliga mot Augsburg borte.

Her er hans lagkamerat­er, satt opp som en antatt førsteelle­ver i 3-4-3.

På benken sitter blant andre den skadeutsat­te målmaskine­n Paco Alcácer, dansken Thomas Delaney, VM-finalehelt­en Mario Götze og den portugisis­ke europamest­eren Raphaël Guerreiro.

Dagens kaptein ble bokstaveli­g talt veiet og funnet for lett etter å tilbrakt ti barndomsår i Borussia Dortmund, men via en omvei om Regionalli­ga (nivå 4) med Rot-Weiss Ahlen og Borussia Mönchengla­dbach kom han hjem som 23-åring. Siden har han konsekvent avslått lukrative tilbud fra andre og er klubbens ubestridte identifika­sjonsfigur.

Reus er gutten fra Dortmund by som snakker bred, folkelig Ruhr-dialekt og forstår fansens gleder og sorger. Da er det ikke så nøye at han for eksempel kjørte rundt i bil i årevis – uten å ha brydd seg om å ta førerkorte­t. Han er også førstemann til å kritisere laget når de taper viktige poeng, slik de for ofte gjør. Som da han etter 3–3 mot bunnlaget Paderborn i november kalte spillet og laget for «absolutt dritt». Reus har spilt under Favre i både Gladbach og BVB, og den sveitsiske treneren bruker ham som både midtspiss, ving, sentral playmaker og til og

med defensiv midtbanesp­iller.

 ?? Foto: Friso Gentsch, DPA/NTB Scanpix Andre foto: Reuters og AP ?? Erling Braut Haaland får trolig sin Bundesliga-debut for Borussia Dortmund lørdag. Her under en treningska­mp nylig.
Foto: Friso Gentsch, DPA/NTB Scanpix Andre foto: Reuters og AP Erling Braut Haaland får trolig sin Bundesliga-debut for Borussia Dortmund lørdag. Her under en treningska­mp nylig.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway