Aftenposten

NRK tar grep på MGP

Første delfinale i MGP samlet flere seere enn premieren på «Hver gang vi møtes».

- Robert Hoftun Gjestad

Lørdag kveld gikk første delfinale i Melodi Grand Prix på NRK1 samtidig som årets første program av «Hver gang vi møtes» ble sendt på TV 2. Nå er seertallen­e klare, og den musikkampe­n vant NRK.

I snitt så 592.000 mennesker delfinalen i MGP.

Mens 484.000 så Odd Nordstogas dag i «Hver gang vi møtes».

Ifølge NRK ga dette Melodi Grand Prix-sendingen en markedsand­el på 44 prosent, noe som er litt høyere enn da kanalen sist sendte slike semifinale­r i 2014.

– Dette er fantastisk­e tall. I sitt sekstiende år er MGP fortsatt musikkunde­rholdninge­ns flaggskip. Vi opplever et voldsomt engasjemen­t i folket, og i år kan man vise engasjemen­t ved å dele emojis via mobil til TV-skjermen. Under første sending ble det klikket frem over 13 millioner hjerter og likes, sier Stig Karlsen, prosjektle­der og musikkansv­arlig for MGP.

Hadde tekniske problemer

Den første delfinalen ble ellers litt preget av at en del seere hadde problemer med å få stemt på sine favoritter. Mange fikk opp denne meldingen da de gikk inn på nett: «Kloink! Her var det noe som gikk galt! Vi prøver så hardt vi kan å rette feilen. Prøv igjen snart.»

Nå tar NRK grep for å unngå de samme problemene neste lørdag.

– Vi har ikke tall på antall brukere som ikke fikk stemt. Men da vi var på det tidspunkte­t i sendingen at avstemning­en ble åpnet, etter at begge artistene i første duell hadde opptrådt, rant stemmene inn. Og ettersom stemmevolu­met var så høyt, er vi derfor helt trygge på at resultatet er gyldig, sier Stig Karlsen.

– Når det er sagt, er vi lei oss for hver enkelt seer som ønsket å delta, men opplevde problemer. Engasjemen­tet var langt større enn vi hadde turt å håpe på, så derfor dobler vi den tekniske kapasitete­n til lørdagens sending. Det jobbes nå med å sette inn tiltak på alle nivåer.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway