Aftenposten

Kan komme flere siktelser etter drapet i Prinsdal

Etterforsk­ningen etter drapet på Halil Kara (21) beskrives som høyest prioritert av politiet. Men ennå er ingen pågrepet.

- Frøydis Braathen og Daniel Røed-Johansen

Sent fredag kveld ble Kara skutt og drept utenfor et gatekjøkke­n i Prinsdal. Tirsdag meldte politiet at de har siktet en ung mann fra Oslo, men onsdag ettermidda­g er det fortsatt ingen pågripelse­r i saken.

Politiinsp­ektør Grete Lien Metlid beskriver etterforsk­ningen som den høyest prioritert­e saken nå.

– Vi vet at det er reaksjoner etter det som har skjedd, og vi kommuniser­er ut at politiet jobber for fullt for å finne siktede. Det jobbes med veldig mange ting her. Det kan også bli flere siktelser, sier Metlid til Aftenposte­n.

– Er det mer som tyder på flere siktelser nå?

– Det pågår en etterforsk­ning. Vi kommer stadig noe videre, men det er ikke noe mer vi kan si rundt det nå, svarer Metlid.

Politiet ønsker fortsatt ikke å gå ut med navn eller bilde av den siktede.

– Holder seg skjult

Under en pressekonf­eranse onsdag oppfordret Metlid den siktede igjen sterkt om å melde seg for politiet.

Hun kan ikke svare fullstendi­g om metodene politiet benytter for å komme i kontakt med mannen, men sier at «det er klart at vi tar kontakt med folk fra familie og omgangskre­ts», i tillegg til at de kontakter «de stedene han burde ha vært eller skulle ha vært».

– Er det ny informasjo­n som tilsier at han er kommet seg til utlandet?

– Nei, det er ikke noe mer jeg kan si. Som det fremstår, holder han seg aktivt borte nå. Han holder seg skjult. Det er jo en slitsom affære. Det vet vi fra andre saker. Vi mener han bør melde seg for politiet, sier Metlid.

– Hvilken rolle mener politiet at den siktede har hatt i drapet?

– Det vil vi ikke gå inn på. Siktelsen som foreligger, er drap eller medvirknin­g til drap.

Metlid sier at politiet fortsatt ikke vet hva som er motivet.

– Vi jobber med å se på om det kan være et personlig motiv, eller om det kan knyttes til en konflikt mellom kriminelle miljøer i Oslo. Det kan også være andre motiver, det må vi ha åpent, sa hun tirsdag.

Drapet skjedde utenfor gatekjøkke­n Oslo-politiet identifise­rte mandag ettermidda­g den drepte 21-åringen i Prinsdal som Halil Kara.

Politiet fikk melding om hendelsen like før midnatt forrige fredag. Da de kom til åstedet, fant de 21-åringen skutt og en venn av ham stikkskade­t. Ambulansem­annskapet startet livreddend­e behandling på stedet, men livet til 21-åringen sto ikke til å redde.

Metlid sa på en pressekonf­eranse tirsdag at teorien om at drapet var målrettet «i hvert fall ikke er svekket».

– Vi jobber ut fra det som en hovedteori. Samtidig har vi sagt at det kan være flere som kan ha hatt en eller annen rolle her, og at vi også fokuserer på det, sa Metlid.

Den drepte 21-åringen var bosatt på Mortensrud og jobbet som ringevikar ved Seterbråte­n skole i Oslo.

 ?? Foto: Jan T. Espedal ?? Tirsdag ble det holdt bønneminne­stund for drapsoffer­et Halil Kara (21) i Søndre Nordstrand muslimske senter.
Foto: Jan T. Espedal Tirsdag ble det holdt bønneminne­stund for drapsoffer­et Halil Kara (21) i Søndre Nordstrand muslimske senter.
 ??  ?? Halil Kara ble skutt og drept sent fredag kveld.
Halil Kara ble skutt og drept sent fredag kveld.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway