Aftenposten

Lars Petter Lystad

- Leif. A. Hegna Kjeld Rimberg Richard SindingLar­sen Frederik Zimmer

Vår kjære venn Lars

Petter Lystad sovnet stille inn 5. januar etter lang tids sykdom, 76 år gammel. Han bar sin sykdom med ro og verdighet. Han var gjennom mange år en viktig del av våre og våre ektefeller­s liv.

Hans allsidige yrkeskarri­ere speilet hans brede interesser innenfor innovasjon, teknologi, økonomi og matematikk. Han arbeidet blant annet ved forsknings­sentret Cern i Genève og i Habberstad før han ble direktør i Norges Naturviten­skapelige Forsknings­råd. I 1994 ble han professor i økonomi og innovasjon ved Høgskolen i Narvik.

Lars var en habil skiløper og et friluftsme­nneske. I 13 år var han medlem av Skiforenin­gens styre og råd, i noen år viseforman­n. Det ble sagt at hver gang det var behov for å nedsette en komité, ble Lars valgt til formann. Jobben ble da alltid gjort raskt og effektivt.

Det var alltid en fest å være sammen med Lars. Han hadde et stort smil, utpreget sans for humor og kjappe kommentare­r. Han var en glitrende taler i festlige lag, han var inkarnasjo­nen av det lekende menneske.

Lars hadde omfattende interesse for alt som skjedde i samfunnet. Vi hadde mange givende diskusjone­r om det meste her i verden. Han var flink til å lytte, likte å diskutere og hadde alltid reflektert­e standpunkt­er som han forfektet med stor integritet. Det hindret ham ikke i å slippe humoren løs når seriøsitet­en tok overhånd.

Lars hadde et langt, godt og gjensidig stimuleren­de ekteskap med sin Ingrid. Han var meget stolt av og sto nær sine barn Benedicte og Thomas. Ikke minst var de fire barnebarna viktige og til stor berikelse i livet hans.

Det vil bli tomt etter Lars.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway