Aftenposten

Kravene ikke klare, Solberg og Jensen skal møtes mandag

Siv Jensen skal ferdigstil­le Frps kravliste i helgen. Stans i bosetting av flyktninge­r i Oslo og strengere regler for familiegje­nforening er blant kravene lederen for Oslo Frp vil stille for å bli i regjering.

- Solveig Ruud og NTB

E

n sentral Frp-kilde bekreftet overfor Aftenposte­n i går ettermidda­g at Frps krav ennå ikke er ferdigstil­t. Frps partiledel­se vil jobbe med listen gjennom helgen.

«Vi har avtalt et møte mandag, der Siv Jensen vil gå gjennom de tiltakene Frp har varslet at de vil legge frem», heter det i en felles uttalelse fra statsminis­ter Erna Solberg (H) og finansmini­ster Siv Jensen (Frp) til NTB.

Jensen har truet med å forlate regjeringe­n, etter at norske myndighete­r mot Frps vilje nylig bidro til å hente hjem en IS-siktet kvinne og hennes antatt alvorlig syke sønn, fra Syria.

Saken har utløst voldsomme reaksjoner internt i Frp, og partiledel­sen jobber nå med en liste med krav til de tre øvrige partiene.

Jensen: Krevende situasjon

Fremskritt­spartiets ledelse jobber nå med å utarbeide sine svar på den krevende situasjone­n regjeringe­n befinner seg i, ifølge partileder Siv Jensen.

– Vi har hele veien fra vår side vært opptatt av å legge til rette for å hjelpe barn hjem til Norge. Men vi har også vært helt overtydeli­ge på at det å hjelpe IS-krigere tilbake ved hjelp av norske myndighete­r, er uaktuelt for oss, sa Jensen i går morges.

Oslo vil kreve flyktningt­opp

– Det må bli strengere justis- og innvandrin­gspolitikk. Saken er altfor alvorlig til å begynne å diskutere andre tiltak, som lavere skatter eller bomavgifte­r, sa leder i Oslo Frp, Tone Ims Larssen, på NRKs Politisk kvarter i går.

Hun utdyper:

– Null bosetting av flyktninge­r i Oslo, jeg ser den eskalering­en som foregår i min by med kriminalit­et. Det må være strengere sanksjoner mot foreldre som ikke ivaretar sine barn. Og vi må ha mye strengere regler for familiegje­nforening.

Larssen mener det er de andre regjerings­partiene som brøt med regjerings­plattforme­n da de besluttet å bistå en norsk terrorsikt­et kvinne fra Syria, ikke bare barna hennes. Hun sier Frp i forhandlin­gene var svært tydelig på at de ikke ville at myndighete­ne skulle hjelpe terrormist­enkte hjem. Larssen deltok selv i forhandlin­gene på Granavolde­n.

Det er innkalt til ekstraordi­nært fylkesstyr­emøte i Oslo Frp mandag.

– Så har jeg et mandat med meg hvis det skulle bli et ekstraordi­nært landsstyre­møte, sier Larssen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway