Aftenposten

–Fokus på pasienter, ansatte og penger

Bjørn Atle Bjørnbeth (57) tar over som administre­rende direktør for Oslo universite­tssykehus.

- Frøydis Braathen og Stein J. Bjørge (foto)

J

eg er glad i dette sykehuset og vil jobbe for at det alltid skal være et godt sykehus for pasientene og et godt sted å jobbe for de ansatte. Mitt fokus vil være på pasienter, ansatte og penger. I den rekkefølge­n, sier Bjørnbeth.

Bjørn Atle Bjørnbeth kommer fra stillingen som seksjonsle­der ved gastro- og barnekirur­gisk avdeling, hvor han tidligere også har vært avdelingsl­eder. Han har jobbet ved OUS helt siden 1994 og mener det kan være en styrke i jobben.

– Jeg har vært leder for gastro- og barnekirur­gisk avdeling, som har virksomhet på alle de fire hovedlokal­isasjonene til Oslo universite­tssykehus. Det gjør at jeg kjenner kulturen på de forskjelli­ge stedene, og jeg kjenner mange av de dyktige fagfolkene. Det tror jeg vil gjøre samarbeide­t med de ansatte lettere, sier Bjørnbeth.

Som leder for gastrokiru­rgisk avdeling var han med på å gjennomfør­e den store flyttepros­essen i forbindels­e med at avdelingen­s aktivitet på Aker sykehus ble lagt ned i 2010 og flyttet til Ullevål og Ahus.

Den erfaringen kan komme godt med når Bjørnbeth skal ta fatt på arbeidet med de nye sykehusene som er planlagt i Oslo. Ullevål sykehus er vedtatt nedlagt, og virksomhet­en skal flyttes til nye sykehus på Aker og Gaustad. Planene har møtt mye kritikk innenfor og utenfor organisasj­onen.

– Alle vil at vi skal lykkes

Bjørnbeth er klar over at det er en stor oppgave han har foran seg, men mener at alle forutsetni­nger ligger til rette for å få det til.

– Vi skal gjennomfør­e den gode pasientbeh­andlingen vår i til dels gamle og slitte bygninger i enda noen år. Samtidig skal vi utvikle en ny organisasj­on på de to nye sykehusene som skal bygges. Men både ansatte, eiere og styret vil at vi skal lykkes, sier Bjørnbeth.

Han overtar som toppsjef etter at Bjørn Erikstein 1. juli fratrådte stillingen på grunn av uro og konflikt med de ansatte om planene for nye sykehus i Oslo. Bjørnbeth sier det er viktig for ham å være en samlende leder. – Vi må sørge for at vedtaket om sykehuspla­nene blir forankret blant de ansatte, og for at alle bidrar og er med, sier Bjørnbeth.

– På hvilken måte vil de ansatte merke at de har fått en ny toppsjef ?

– De skal ikke bare føle at de er med, men faktisk være med og ha en hånd på rattet i prosessene fremover. Vi ønsker å få frem de beste løsningene innenfor rammene som er vedtatt. Da er det nødvendig med mobiliseri­ng i alle ledd, fra ledere til ansatte, vernetjene­sten og brukerne, sier Bjørnbeth.

Nyheten godt mottat

Aasmund Bredeli, foretaksti­llitsvalgt ved OUS, sier at nyheten om den nye toppsjefen er blitt godt mottatt av både ansatte og ledere.

– Bjørnbeth kjenner sykehuset godt. Han er en anerkjent fagperson og kjent som en dyktig leder i organisasj­onen. Han har dermed gode forutsetni­nger for å gjenoppret­te tilliten til de ansatte og etablere gode prosesser, slik at vi kan komme videre med driftsutfo­rdringene og videreutvi­klingen av sykehuset, sier Bredeli.

Vi må sørge for at vedtaket om sykehuspla­nene blir forankret blant de ansatte, og for at alle bidrar og er med

 ??  ?? Bjørn Atle Bjørnbedt har tilbrakt hele sin karriere ved Oslo universite­tssykehus. Det tror han er en styrke i den nye jobben.
Bjørn Atle Bjørnbedt har tilbrakt hele sin karriere ved Oslo universite­tssykehus. Det tror han er en styrke i den nye jobben.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway