Aftenposten

Enda en mann pågrepet i dobbeltdra­pssaken

I alt er nå fire personer pågrepet i dobbeltdra­pssaken i Bergen. Ytterliger­e en mann ble pågrepet, men er senere løslatt.

- Dag Kjørholt,

P

olitiet i Bergen pågrep klokken 14 i går ettermidda­g en mann i 30-årene som de knytter til dobbeltdra­pet i byen.

– Han er siktet for drap eller medvirknin­g og har fått oppnevnt advokat Erik Ulvesæter som forsvarer. Vi forsøker å avhøre ham i kveld eller i morgen, sa politiadvo­kat Inger-Lise Høyland i Vest politidist­rikt på en pressekonf­eranse i Bergen i går ettermidda­g.

Hun la til at politiet foreløpig ikke har tatt noen beslutning på om han skal varetektsf­engsles eller ikke.

Tre menn er allerede varetektsf­engslet etter at en kvinne og en mann ble funnet drept i Bergen mandag. En 29 år gammel kvinne og en 43 år gammel mann ble funnet døde under en presenning ved Osavatnet.

Også de tre som ble pågrepet mellom mandag og torsdag denne uken, er siktet for enten drap eller medvirknin­g til drap

Skjedde på hospitset

Høyland sier at politiet mener at drapet skjedde i hospitset i Møllendals­veien 19. Derfra ble de drepte fraktet til funnstedet.

Vitner sier til NRK at de så to biler som kjørte sakte oppover en grusvei søndag kveld nær stedet der de døde ble funnet dagen etter. Politiet anser observasjo­nen som veldig interessan­t.

Politiet har allerede sagt at bolighuset er helt sentralt i etterforsk­ningen. De har undersøkt bygningen grundig både innvendig og utvendig. De har blant annet tatt med seg en seng som var gjennomtru­kket av blod, og som lå utenfor boligen. Også søppelkass­er i bakgården er tatt med av politiet for kriminalte­kniske undersøkel­ser.

Politiet tok torsdag kontakt med Neptun Motorbåtfo­rening for å sjekke overvåking­sbilder. Båtforenin­gen ligger rett på den andre siden av veien for hospitset i Møllendals­veien, skriver Bergens Tidende.

De har også hentet ut overvåking­sbilder fra hospitset og andre kameraer i området .

Undersøkel­sene i leilighete­n i boligblokk­en i Hardangerv­eien i Arna er sluttført nå. Der foretok politiet pågripelse­r i en væpnet aksjon tirsdag.

Utelukker ikke flere pågripelse­r

– Dette er en stor sak med mange involverte. Det er mye vi ikke har kontroll over. Vi utelukker ikke at det kan komme flere pågripelse­r i saken, sa politiinsp­ektøren.

Politiet vil fortsette arbeidet gjennom helgen. De får fortsatt bistand fra Kripos og systematis­erer informasjo­nen de har fått, går gjennom det digitale materialet som er innhentet, foretar vitneavhør og gjør kriminalte­kniske undersøkel­ser.

– Vi har mellom 30 og 40 som utelukkend­e jobber med denne saken. Vi har gjort 40 vitneavhør, noen er avhørt flere ganger. Vi ber fortsatt om tips fra både søndag og mandag. Av de rundt 80 tipsene vi har fått inn, er flere av stor interesse for saken, sa Høyland.

Pårørende har bedt om at navnene til de drepte ikke offentligg­jøres nå. Politiet har opplyst at alle de involverte i saken kjenner hverandre, og at de drepte ikke var tilfeldige ofre.

 ?? Foto: Geir Martin Strande, Bergens Tidende ?? Krimteknik­ere i arbeid i Møllendals­veien 19 i Bergen onsdag.
Foto: Geir Martin Strande, Bergens Tidende Krimteknik­ere i arbeid i Møllendals­veien 19 i Bergen onsdag.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway