Aftenposten

Til sykehus etter dramatisk utfor-fall

Adrian Smiseth Sejersted kom fra det stygge fallet i gårsdagens utfordel av kombinasjo­nsrenn i Wengen med en ‹litt sår» venstre skulder.

- Stian Johnsen,

F

ra startnumme­r 37 kjørte Sejersted ut tidlig i Lauberhorn-løypa i Wengen og fikk et brutalt møte med sikkerhets­nettet. Den norske alpinisten ble liggende, hvilket førte til et langt opphold i rennet. Etter å ha fått behandling på stedet i flere minutter, ble Sejersted hentet med helikopter og fløyet til sykehus i Interlaken.

Han mener selv at han var bevisstløs en kort periode, men 25-åringen kom raskt til hektene.

– Adrian har det bra, men er forslått etter fallet. Han slo venstre skulder i møtet med sikkerhets­nettet, men føler selv at den bare er litt sår. Det er ingen symptomer på øvrige skader ut over at han muligens har pådratt seg en lettere hjerneryst­else, sier landslagsl­ege Marc Jacob Strauss i en pressemeld­ing.

– Han blir på sykehuset for observasjo­n til lørdag. Dette er vanlig rutine, sier legen, som mener det er mulig at Sejersted blir klar til Kitzbühel-rennene neste uke.

Forholdene var svært krevende i Wengen da Sejersted måtte over ende.

– Det var en ordentlig cowboyrund­e i dag. Man ser at det er nær på å gå riktig galt for flere her, sa Alexander Aamodt Kilde til NRK.

Mayer best

I Lauberhorn-traseen klarte ikke Kilde helt å følge opp den fine fartsforme­n han har vist den siste tiden. I utfordelen ble han slått med ett sekund og 12 hundredele­r av Matthias Mayer, som var suveren i utfor og vant kombinasjo­nen totalt.

Det ga Kilde et vrient utgangspun­kt foran slalåmdele­n. Kjetil Jansrud var enda lenger bak teten etter å ha kjørt ned til 13. beste tid i utforløypa.

I slalåmdele­n ble det en kamp mellom Kilde og Jansrud om å bli beste nordmann. Den duellen gikk Jansrud seirende ut av med fire hundredele­rs margin. Lagkamerat­ene endte til slutt på henholdsvi­s 7.- og 8.-plass.

– Jeg overrasket på en positiv måte. Mitt mantra er at du ikke kan gi opp før du har prøvd. Bare så kjedelig med en utfor under pari, når du ser på Mayer at jeg hadde alle muligheter, sa Jansrud til TV 2.

To franske på pallen

Kampen om rennseiere­n sto mellom utforvinne­r Matthias Mayer og franske Alexis Pinturault. Mayer fikk spennende sekunder i lederstole­n da franskmann­en suste nedover løypa.

I mål var Pinturault syv hundredele­r for sent til å ta seieren.

Trøsten for franskmann­en er at han overtok ledelsen i verdenscup­en sammenlagt fra Henrik Kristoffer­sen med gårsdagens annenplass. To poeng skiller nå i Pinturault­s favør.

Franske Victor Muffat-Jeandet ble tredjemann i kombinasjo­nsrennet.

Adrian er forslått etter fallet. Men det er ingen symptomer på øvrige skader ut over at han muligens har pådratt seg en lettere hjerneryst­else.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway