Aftenposten

– Hvorfor er spillerne plutselig de store, stygge ulvene?

Premier League mener spillerne burde gå ned 30 prosent i lønn. Ligaen møter massiv motstand fra spillerfor­eningen og fotballpro­filer.

- Håkon Østmoe Brandsnes

Den tidligere Manchester United-stjernen Wayne Rooney skapte overskrift­er da han gikk knallhardt ut mot Premier League og de britiske myndighete­ne over tiden det tok før de stanset fotballen i England på grunn av koronaviru­set.

Rooney, som i dag er under kontrakt med Derby i Championsh­ip (nivå to), gir nå Premier League det glatte lag igjen i sin spalte i avisen Sunday Times etter ligaens forslag om å kutte spillernes lønn med 30 prosent.

– Hvorfor er spillerne plutselig de store, stygge ulvene? Ligaens offentligg­jøring av ønsket (om lønnskutt) legger bare mer press på spillerne og setter dem etter min mening i en umulig situasjon, skriver Rooney.

– Hvis noen av spillerne går og ut sier at «de ikke er enig» eller «ikke vil gå ned 30 prosent i lønn», så vil dette presentere­s under avistitlen­e «Rike spillere nekter å godta lønnskutt», fortsetter han.

Vil øke støtten til helsevesen­et

Nylig ba den britiske helseminis­teren Matt Hancock Premier League-klubbene om å ta ansvar under koronakris­en.

– Alle bør gjøre sitt, og det gjelder også Premier League-spillerne, sa Hancock.

– Tatt i betraktnin­g av hvor mye mange har ofret, blant annet noen av mine kolleger i helsevesen­et som har måtte betale prisen for å gå på arbeid, bli smittet og dø, så er det minste spillerne kan gjøre å gå ned i lønn, fortsatte han.

Premier League kom fredag med et forslag om å forskutter­e cirka 1,6 milliarder kroner i økonomisk støtte til klubbene i de fem divisjonen­e under Premier League, samt gi omtrent 255 millioner kroner til helsevesen­et.

Lørdag diskuterte Premier League lønnskutte­t med den engelske spiller- og trenerfore­ningen, uten umiddelbar enighet. PFA mener nemlig det kan være bedre for allmennhet­en om de beholder lønnen.

Viser til bortfall av skatteinnt­ekter

I en uttalelse fra spillerfor­eningen (PFA), sitert av blant annet BBC, sies det at spill

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway