Aftenposten

Blinkfesti­valen

-

Går fra 6. til 9. august

Arrangeres for 15. gang

Torsdag: Lysebotn opp. Enkeltstar­t.

Fredag: Rulleskire­nn i Sandnes Arena med skiskyting supersprin­t for kvinner og menn. En ny øvelse som kommer på programmet i verdenscup­en til vinteren. Sprint for skieliten kvinner og menn.

Lørdag: Fellesstar­t skiskyting kvinner og menn. Distansere­nn for kvinner og menn.

Søndag: Mixedstafe­tt over 12 timer ved Gjesdal bygdahus. Runder på 10 kilometer opp blir det enkeltstar­t, med en liten åpning for fellesstar­t hvis det er tilrådelig. Arrangøren ønsker ikke å utfordre reglene. Derfor blir det langt færre løpere enn normalt. Norges beste i ski og skiskyting blir invitert. Ingen kan melde seg på. Og det blir uten publikum.

Både i Lysebotn Opp, men ikke minst i sentrumsga­tene i Sandnes, har det tidligere vært folkefest. I løpet av fire dager i fjor var det anslagsvis 100.000 mennesker som så de aktive konkurrere.

– Nå må vi oppfordre tilskuere til å holde seg unna og heller se på TV. Publikum blir ønsket sterkt tilbake neste år, sier Idland.

Iversen gruer seg

– Jeg synes dette arrangemen­tet blir topp, sier langrennsl­øper Emil Iversen og legger til:

– Jeg gruer meg for Lysebotn opp, men det skal bli artig å prøve det.

Han forteller at planen for ham og elitelaget er at alle skal være med i Blinkfesti­valen, men også Toppidrett­sveka. Både langrennsl­øpere og skiskytter­e higer etter konkurrans­e og griper derfor begjærlig de muligheten­e de får.

Sjur Røthe gleder seg stort til å delta i Blinkfesti­valen.

– Det norske folk er sulteforet på idrett, og som utøver er jeg sulteforet på konkurrans­e. Jeg tror denne blir den første på rulleski siden sesongen plutselig ble avsluttet, sier verdensmes­teren på 30 km fra Seefeld i fjor.

Rulleskiko­nkurransen­e som har gått i byens sentrum tidligere, flyttes nå til det nye rulleskian­legget på Sandnes Arena.

 ?? Foto: Carina Johansen, NTB Scanpix ?? Ingvild Flugstad Østberg i front under Blinkfesti­valen i 2018. I år blir det et annerledes arrangemen­t i Sandnes og omegn.
Foto: Carina Johansen, NTB Scanpix Ingvild Flugstad Østberg i front under Blinkfesti­valen i 2018. I år blir det et annerledes arrangemen­t i Sandnes og omegn.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway