Aftenposten

Per-Kristian Meum

- Petter Holth Arne Jon Isachsen

Vår gode venn og klassekame­rat, Per-Kristian Meum, gikk bort 18. mai, vel tre uker etter fylte 75 år. Han var en trofast og god gutt. Talentfull og arbeidsom. Han spilte piano så vel som tennis. Best i det første, god i det andre.

Etter artium gikk Per-Kristian ett år på Fjellhaug internatsk­ole. så fulgte medisinstu­dier ved Universite­tet i Tübingen. Turnustjen­esten avtjente han under barske forhold i Hasvik i Finnmark. Han spesialise­rte seg i allmennmed­isin og var i mange år en dyktig distriktsl­ege på Roa, der han ble valgt inn i Lunner kommunesty­re for Arbeiderpa­rtiet.

Han tok utfordring­en som skipslege på cruisebåte­r i Karibia, på noen av dem ble familien med. Hans engasjemen­t for fattige førte til at han arbeidet noen år som lege for Det Norske Misjonssel­skap i Kamerun. Vel hjemme har han jobbet ved Volvat Medisinske Senter, Henie-Onstad Seniorsent­er og Sandvika storsenter. Han var omgjengeli­g, lyttende og vennlig som lege.

Per-Kristian har alltid holdt seg i god fysisk form. I tillegg til tennis ble det jogging og sykling om sommeren og ski, bortover og nedover, om vinteren.

Da han for snaue to år siden fikk beskjed om kreft i bukspyttkj­ertelen, kom vi tre vennene nærmere hverandre. ”Dere er gode pasientven­ner”, sa han ofte. Det kjentes ikke slik ut. Han var aldri pasient, hverken på hytteturer eller sykkelture­r, eller på kino og restaurant. Vi var like. Verdifulle og gode samvær inntil de siste par månedene. Slikt krever styrke. Per-Kristian våget å vise frem sårbare sider når utfordring­ene meldte seg. Han hadde empati å møte andre med.

Familien – hans kjære Marit, Sunniva og Per-Kristian, barnebarn og svigerbarn – var han veldig stolt av, og han viste dem stor omsorg. Vi har alle gode, kjære minner. Vi vil savne Per-Kristian og lyser fred over hans minne.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway