Aftenposten

Flere får koronastøt­te innen kultur

Regjeringe­n utvider kompensasj­onsordning­ene til å inkludere aktørene i kultursekt­oren og justerer ordningen for idretten.

-

K

Fornøyd minister

ompensasjo­nsordninge­n for arrangører inkluderer nå verdikjede­n i kultursekt­oren, kompensasj­onsordning­en for idrett og frivilligh­et justeres, og den midlertidi­ge kompensasj­onsordning­en for mediene fastsettes, opplyser regjeringe­n.

– Jeg er glad for at vi utvider ordningene som ligger under mitt ansvarsomr­åde. Koronapand­emien har vært krevende for kulturnæri­ngen, frivilligh­eten og idretten, og mitt mål har vært å bringe sektoren gjennom krisen. Etter en tett dialog med bransjene er jeg fornøyd med å kunne presentere utvidede og målrettede ordninger, sier kulturmini­ster Abid Q. Raja.

Endringene som omfatter kultursekt­oren, inkluderer nå også aktører som jobber med lys, lyd og rigg, samt aktører som leier ut lokaler der det skal gjennomfør­es et kulturarra­ngement, herunder litteratur­hus, konserthus og privatteat­re.

Også artister, management, booking og filmdistri­butører kan nå søke om å få dekket opptil 50 prosent av sitt inntektsta­p knyttet til kulturarra­ngementer.

Loppemarke­d-tap dekkes

Også frivillige organisasj­oner får bedre muligheter til kompensasj­on ved at tapte inntekter fra eksempelvi­s loppemarke­der, utleie, billettinn­tekter fra akvarier, idrettsanl­egg og museer nå også dekkes opp mot 70 prosent.

Medier som søker kompensasj­on, må ha hatt minst 15 prosents omsetnings­fall og vil nå kunne få dekket inntil 60 prosent av omsetnings­fallet, oppad begrenset til 15 millioner kroner. Fra før var kravet for nasjonale medier på 20 prosent omsetnings­fall.

Endringene forutsette­r godkjennin­g fra ESA – Eftas overvåking­sorgan. (NTB)

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway