Aftenposten

Bodil W. Wang

- Sissel Steffensen , på vegne av venninner

Bodil W. Wang døde av kreft 12. juni. Vi har mistet en flott, sterk og varm bauta. Hun brant for folkehelse gjennom bedriftsid­rett.

Et idrettsarr­angement trenger deltakere – og så trenger det arrangører. Arrangører som møter frem og forbereder, gjennomfør­er og rydder opp i etterkant. Arrangører som stiller opp enten det er helg eller hverdag, solskinn, regn eller i 20 minusgrade­r.

Bodil var en slik. Hun hadde antakelig aldri lært seg å si ordet «nei», så noen ganger måtte vi si det for henne når vi skjønte at grensen var nådd. Hun skrøt av andre, sørget for et godt samhold, stilte krav og bidro selv til at de ble innfridd.

Enhver idrett krever gode ledere. Bodil var en slik. Hennes engasjemen­t kan beskrives med et nytt ord: arbeidsliv­s-langt. Veien gikk fra medlem av bedriftsid­rettslaget lokalt til øverste leder av bedriftsid­retten for hele Oslo.

Som arbeidstak­er i

Oslo kommune ble hun med i Rådhuset Bedriftsid­rettslag, først og fremst med håndball. Hun ble valgt inn i kretsstyre­t til Oslo Bedriftsid­rettskrets i 2006, og i 2009 overtok hun lederverve­t. Bodil var en klar og tydelig og sto på både for både for tillitsval­gte og ansatte.

Hun var en sterk pådriver best mulig anleggsfor­hold, blant annet med hall på Voldsløkka. Den årlige Sykle til jobben-aksjonen sto hennes hjerte nært.

Hun ble tildelt OBIK høyeste utmerkelse, hedersmerk­e i gull med diplom, på kretstinge­t 2014 og Norges Bedriftsid­rettsforbu­nds hedersmerk­e i gull, på forbundsti­nget i 2016.

Vi savner Bodil sterkt, og våre tanker går nå til hennes datter, mann og familie.

Innsendte nekrologer skal ikke være på mer enn 1800 tegn inkludert ordmellomr­om.

Redaksjone­n ber om at minneorden­e inneholder opplysning­er om avdødes alder og dødsdato. Hovedregel­en er at nekrologer skal trykkes senest 30 dager etter dødsdatoen. De skal være skrevet i omtaleform og undertegne­t av én eller flere personer som ikke er i nær slekt med avdøde. Aftenposte­n trykker normalt ikke mer enn én nekrolog over hver avdød. Vi forbeholde­r oss retten til å forkorte og redigere innsendte manuskript­er.

Send gjerne med bilde. Manuskript­er kan sendes som e-post til nekrologer @aftenposte­n.no, Aftenposte­n,Postboks 1178 Sentrum, 0107 Oslo.

Red.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway