Aftenposten

Eivind Vold

-

Sterk danske

Planen for Eivind Vold er å padle sammen med Ullvang dette året. Det er slett ingen dårlig kombinasjo­n. Og det at Eivind Vold ble nummer to i NM og Ullvang nummer tre, sier litt om hva de står for, denne gangen i hver sin båt i en distanse på 3000 meter.

Regjerende verdensmes­ter Mads Brandt Pedersen hadde tatt turen til Norge og vant foran de to nordmennen­e. Ettersom han er dansk, ble Vold kåret til norgesmest­er.

– I fjor slo både Amund og jeg ham i verdenscup­en på kortdistan­se da vi tok gull og sølv, men han viste seg å være veldig sterk på de lengre distansene gjennom hele året.

Dansken vant både EM og VM i maratonpad­ling, og deretter uttalte at han var ferdig med å være underdog. Lørdag padlet Pedersen i mål 20 sekunder foran Vold.

Unikt NM-løp

Det spesielle ved dette NM-løpet i maraton kortbane var at padlerne skulle ut av kajakken tre ganger, for så å løpe med den

Født: 15.06.1993

Padler for: Oslo Kajakklubb

Studerer: industriel­l økonomi

Meritter: 2 x sølv verdenscup­en K 1 5000m. 2 x bronse i EM på k1 5000m. 5. plass i prøve-OL i k2. 7 individuel­le NM-gull. Pierre de Coubertin Fair play-pris. cirka 70 meter på stranden. Deretter var det opp i båten igjen og padle videre.

– På den andre overbæring­en gjorde jeg en feil, sier Vold, som måtte finne seg i at dansken hadde bedre teknikk. Frem til da hadde Vold ledet.

I mål var dansken suveren, men han kunne ikke ta NM-gullet. Det fikk løpets toer.

– Jeg skal delta på distansen 25 km med seks overbæring­er i dag. Da skal jeg ikke være så offensiv fra start, sier Vold.

Like før kvinnene dro ut først, tutet Skibladner ut fra kai like bortenfor. Landslaget­s Maria Virik var suveren, foran Anna Sletsjøe.

–Jeg hadde ikke tenkt å være med, for jeg ble skremt i fjor. Da var Anna så god, forteller Virik.

Nå tok hun gullet, men hun står over neste langløp.

– Jeg er bedre på kortere distanser, opplyser bæringen.

NRK dekker alt i NM-uken, der 14 norgesmest­re i syv idretter får sine medaljer før søndagen er omme.

 ?? Foto: Fredrik Hagen ?? Eivind Vold vant NM i maratonpad­ling, kortbane.
Foto: Fredrik Hagen Eivind Vold vant NM i maratonpad­ling, kortbane.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway