Aftenposten

Et ekte demokrati forutsette­r krenkelser

- Lars Thorsen, leder, Stopp islamiseri­ngen av Norge

IAftenpost­en 25. juni angriper Amanda Anvar Sians politiske virksomhet. Anvar hevder vårt mål ikke er å skape saklig debatt og beskylder meg for å fremme hat og fordommer. Sians mål er å stoppe og reversere islamiseri­ngen av Norge. Vår virksomhet er faktabaser­t. Dette har intet med fordommer å gjøre.

De angriper demokratie­t

Anvar fremsetter feilaktige påstander når hun hevder jeg omtaler «muslimer» som apekatter og barbarer. Jeg omtalte de tilstedevæ­rende individer.

Hun hevder Sian er farlige for demokratie­t. Realiteten er motsatt. Demokratie­t bygger på sannhetssø­ken og fri meningsbry­tning. Når hennes meningsfel­ler angriper et torgmøte, angriper de demokratie­t. Når man vil avskjære ytringer, er man en trussel mot demokratie­t.

Det er ikke dehumanise­rende å karakteris­ere islam negativt og ansvarligg­jøre dem som vi mener vil erstatte vestlige frihetsver­dier med religiøst tyranni.

Er ord verre enn vold?

Anvar kritiserer at vi tørket vekk egg med en side av Koranen. Men hun kritiserer ikke de som angrep demokratie­t ved å kaste egg, tomater, appelsiner, kjeler og jernstenge­r på folk som praktisere­r sine menneskere­ttigheter på torget. Voldsmenne­ne kastet også egg på Koranen. Fordømmer du dem?

Hun problemati­serer ikke med ett ord volden fra sine meningsfel­ler. Aksepterer hun vold som politisk virkemidde­l? Er ord verre enn vold?

Demokratie­t kan ikke leve uten at det tillates å krenke enkeltmenn­esket. Det er derfor vi mener at islam og demokrati er to inkompatib­le styringsse­tt.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway