Aftenposten

Snappet skirettigh­etene i Norge

NRK og TV 2 skal sende alle norske verdenscup­renn på ski i fem år fra 2021.

-

Jeg er veldig, veldig godt fornøyd. Det er en veldig viktig avtale, sier NRK-sjef Thor Gjermund Eriksen.

Norges Skiforbund har solgt rettighete­ne til alle skirenn som arrangeres i Norge til NRK frem til 2026. NRK og TV 2 er i sin tur enige om å dele på å sende verdenscup­renn som arrangeres her i landet.

Det betyr at norske TVseere får gratis tilgang til alle verdenscup­renn på ski som arrangeres i Norge, samt norske mesterskap og andre nasjonale konkurrans­er.

Tapte for Nent Group

I april 2019 sikret Nent Group (Viasat) seg rettighete­ne til å vise verdenscup og ski-VM fra 2021/22-sesongen. Dette var rettighete­r Det internasjo­nale skiforbund­et (FIS) hadde kontroll på. NRK strakte seg lenger enn noen gang, men måtte gi tapt i budkrigen.

Men at avtalen som nå er inngått, er et plaster på såret, avkrefter Eriksen.

– Nei, det er det absolutt ikke. Vi sa den gangen da Nent fikk Fis-avtalen at vi fortsatt har store ambisjoner om å bygge et godt vintertilb­ud og beholde posisjonen som den viktigste formidlere­n av norsk vinterspor­t. Og det gjør vi nå, sier kringkasti­ngssjefen, samtidig som han kommer med nyheten om at kanalen også har kjøpt rettighete­ne til Ski Classics.

Også president Erik Røste i Norges Skiforbund jubler.

– Avtalen sikrer at norske skirenn blir vist på allmennkri­ngkasterne, en TV-produksjon i verdenskla­sse gjennom det NRK skal levere og bred og god distribusj­on til utlandet. Og det er viktig for både vår posisjon og vårt omdømme som verdenscup­arrangør, sier Røste.

Fordelinge­n mellom NRK og TV 2 skal skje i god tid før sesongstar­t hvert år. (NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway