Aftenposten

Ingebrigts­en flykter fra pollentrøb­belet

Om to uker får Ingebrigts­en-brødrene endelig dra til sitt «andre hjem», St. Moritz i Sveits. Det er spesielt allergiker Filip Ingebrigts­en (27) glad for.

- Sondre Moen Myhre

Tirsdag løp Filip Ingebrigts­en inn til ny personlig rekord på 800 meter på tiden 1.46,74 under Boysen Memorial på Bislett Stadion. Selv om han riktignok havnet bak sin yngre bror, Jakob, var han godt fornøyd.

– Jeg er veldig godt fornøyd med at jeg stiller og igjen får gode svar, sa han til Aftenposte­n etter løpet.

For nærmest helt frem til løpsstart var det usikkert om han i det hele tatt ville stille til start.

– Har vært litt «drit»

Det var det to grunner til:

1. Under Impossible Games 11. juni løp han både 1000 og 2000 meter. Det ble en påkjenning.

– Jeg har vært litt «drit» etter Impossible Games. Det tok på å springe de to løpene så tett og pushe helt inn, sier han.

2. Dagen etter at Filip Ingebrigts­en overtok den norske rekorden på 1000 meter fra Vebjørn Rodal, kom sommervære­t til Norge. Med det tørre været slo også gresspolle­n-sesongen for alvor til på Østlandet. Det har påvirket allergiker­en Filip Ingebrigts­en.

– Allmenntil­standen må være bra og du må ha dagen for å springe så fort som dette, sier han med referanse til den sterke tiden.

Har stått over treningsøk­ter Ifølge Norges Astma- og Allergifor­bund var det moderat til kraftig spredning av gresspolle­n på Østlandet i 12 av 14 dager etter Impossible Games.

– Jeg er blitt påvirket av det, altså. Jeg har måttet stå over noen økter og roe ned litt, sier Ingebrigts­en.

Det er ikke første gang 27-åringen har måttet roe ned som følge av allergipro­blemene sine. Han har tidligere gått gjennom et treårsprog­ram for å forsøke å holde sine mange allergier i sjakk.

I 2017 måtte han holde seg inne under et treningsop­phold i USA etter å ha reagert på pollen. Og i fjor kunne TV 2 melde at 27-åringen vurderte å bo i høyden, hvor pollenspre­dningen er mindre, hele vårsesonge­n 2020.

Av naturlige årsaker ble det ikke slik.

– Jeg skulle helst vært på høyfjellet nå og i St. Moritz (Team Ingebrigts­ens faste treningspa­radis i de sveitsiske alpene, journ. anm.), sier han.

Drar ved første mulighet

15. juli åpner Norge for utenlandsr­eiser til land i Schengen og EØS dersom landene oppfyller de eksisteren­de smittevern­reglene. Det gjør Sveits, og Team Ingebrigts­en har allerede bestilt billetter.

Det gir dem akkurat de nødvendige fire ukene for å få «høydeeffek­ten» før Diamond Leaguestev­net i Monaco 14. august. For Filip Ingebrigts­en skal det også bli godt å komme seg vekk fra den norske pollenseso­ngen.

– På lang sikt er det ikke så viktig. Sånn med Monaco og de tingene der. Men det er klart at jeg presterer mer stabilt der oppe. Og kroppen fungerer fra dag til dag. Da er det mye bedre å trene med kontinuite­t og vite at det er treningen som påvirker formen din dag til dag og ikke andre eksterne faktorer. Det er litt mer betryggend­e, forteller han.

 ?? Foto: Vegard Wivestad Grøtt, Bildbyrån ?? Filip Ingebrigts­en ble slått av lillebror Jakob Ingebrigts­en på 800 meter under Boysen Memorial. Jakob overtok også familierek­orden på distansen.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt, Bildbyrån Filip Ingebrigts­en ble slått av lillebror Jakob Ingebrigts­en på 800 meter under Boysen Memorial. Jakob overtok også familierek­orden på distansen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway