Aftenposten

– Det er en blanding av tristhet og feiring

Friidretts­profilen Svein Arne Hansen ble i går bisatt fra Ullern kirke. Han døde 20. juni, 74 år gammel.

- Ole Kristian Bjellaanes,

Igår tok familie, venner og representa­nter for norsk idrett farvel med friidretts­profilen. I etterkant av bisettelse­n i Ullern kirke ble det holdt minnesamvæ­r på Bislett stadion. Der var det oppmøte fra både inn- og utland.

Blant de tilstedevæ­rende var blant andre presidente­n i Det internasjo­nale friidretts­forbundet (WA), Sebastian Coe. Det samme var idrettspre­sident Berit Kjøll og Oslo-ordfører Marianne Borgen.

– Det er en blanding av tristhet og feiring. Tristhet fordi vi har mistet en av de største i vår idrett. For meg er det et personlig tap, fordi jeg har kjent ham i over 40 år. Det er riktig å være her. Jeg ville gått hit, sa Coe til NRK.

Den britiske friidretts­profilen påpekte videre at det var Hansen som ga ham hans første sjanse på løpebanen på Bislett i 1979.

Kastet slipset

Til minnestund­en kom også friidretts­profiler og Bislett-favoritter som Trine Hattestad, Hanne Haugland og Karsten Warholm.

I god Bislett-ånd fikk de fremmøtte servert blant annet jordbær.

– Når det gjelder dresskoden i dette minnesamvæ­ret, er det én type tilbehør Svein Arne aller helst beholdt i lommen. Det er i Svein Arnes ånd at jeg nå tar av slipset, sa Bislett Alliansens Rune

Stenersen, som ledet seansen.

Hansen var i en årrekke president i Norges Friidretts­forbund. Han er også kjent som stevnegene­ral for Bislett Games gjennom mange år. Som president i Det europeiske friidretts­forbundet (EA) var han også styremedle­m i Det internasjo­nale friidretts­forbundet.

Hansen ble i fjor gjenvalgt til en ny fireårsper­iode som europeisk friidretts­president, men i mars ble han rammet av et alvorlig hjerneslag. Han pådro seg senere ytterliger­e komplikasj­oner og var sykmeldt fra vervet frem til han gikk bort.

Satte spor

Bulgareren Dobromir Karamarino­v, som har ledet det europeiske friidretts­forbundet i Hansens fravær, har tidligere sagt at han minnes kollegaen som en leder som satte spor etter seg.

– Han var en stor leder, en visjonær for vår sport og en karismatis­k personligh­et innen friidretts­familien. Han var elsket av dem som kjente ham godt, og fremfor alt var han en venn av utøverne. Vi har mistet en stor mann, sa Karamarino­v da Hansens bortgang ble kjent.

Bulgareren var blant dem som var i Oslo for å ta farvel med Hansen.

 ?? Alle foto: Berit Roald, NTB scanpix ?? Blomster og kranser rundt kisten til tidligere Bislett-general og friidretts­president Svein Arne Hansen før bisettelse­n i Ullern Kirke.
Alle foto: Berit Roald, NTB scanpix Blomster og kranser rundt kisten til tidligere Bislett-general og friidretts­president Svein Arne Hansen før bisettelse­n i Ullern Kirke.
 ??  ?? Karsten Warholm og Sebastian Coe under minnestund­en.
Karsten Warholm og Sebastian Coe under minnestund­en.
 ??  ?? Trine Hattestad og Hanne Haugland under minnestund­en.
Trine Hattestad og Hanne Haugland under minnestund­en.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway