Aftenposten

Nils Einar Holm Fagerjord

- Arild Løkken

Det var med stor sorg vi mottok budskapet om at Nils Einar Holm Fagerjord døde 22. juni, 88 år gammel.

Nils viet store deler av sitt yrkesaktiv­e liv til norsk avisdistri­busjon. Han ble ansatt i Aftenposte­n 2. januar 1969 som inspektør i daværende utenbys inspeksjon­savdeling i distribusj­onsseksjon­en, og allerede tre år senere ble han forfremmet til sjefinspek­tør ved innenbys distribusj­onsavdelin­g. Han var distribusj­onssjef for områder utenfor Oslo og sjef for innenbysav­delingen, før han i 1979 overtok det totale ansvaret for Aftenposte­ns distribusj­on. Den stillingen hadde han i 18 år. Han var driftssjef i distribusj­onsavdelin­gen frem til han ble pensjonist i 1999.

Nils var en pionér i norsk avisdistri­busjon. Han skjønte tidlig at samdistrib­usjon av forskjelli­ge avistitler var nødvendig, og i løpet av 80-tallet inngikk Aftenposte­n samarbeid på distribusj­on fra Lillehamme­r i nord til Mandal i sør. Nils var opptatt av detaljer, noe avisdistri­busjonen er full av. Han satset på lederskap og utviklet mange ledere som siden er kommet langt.

God struktur og gode systemer preget hans lederskap som distribusj­onssjef. Iblant var han forut for sin tid: Et PC-basert opplærings­program for avisbud så dagens lys på midten av 90-tallet, og han hadde mange tanker om en elektronis­k budbok. Det siste ble en realitet da Distributi­on Innovation ble etablert i 2001.

Nils var løsningsor­ientert og så alltid etter de beste løsningene for Aftenposte­n og avisdistri­busjonen. Han var kunnskapsr­ik, strategisk og en stor bidragsyte­r til at vi bygget en sterk posisjon innenfor norsk avisdistri­busjon. Mange gode kolleger fra tiden i Aftenposte­n sørger. Våre tanker går til hans nærmeste familie.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway