Aftenposten

Bjørn Løken

- Karl-Christian Agerup, styreleder KNS

Det var med vemod vi mottok budskapet om at Bjørn Løken døde den 9. juni. Han ble 77 år gammel.

Hans oppvekst i sjøkanten i Asker skapte en stor, livslang lidenskap for seiling og båtliv.

Bjørn var i mange år en fremtreden­de tillitsval­gt i Kongelig Norsk Seilforeni­ng, blant annet som styremedle­m og styreleder i en årrekke. Han var også aktiv i ledelsen av Oslo og Akershus Seilkrets. Bjørn ble innbudt medlem i Kongelig Norsk Seilforeni­ng i år 2000.

I ung alder startet hans regattavir­ksomhet, ikke minst i 12,5 kvm-klassen. Senere engasjerte han seg sterkt i havkappsei­ling, hvor han hadde internasjo­nale toppresult­ater i minitonn-klassen. Bjørn var en del av teamet som gjorde Norseman, med Per Lorang som skipper, til en av Skandinavi­as mestvinnen­de båter i havkappsei­ling. I godt voksen alder fortsatte han regattasei­ng i H-båt sammen med gamle styrekolle­ger.

Bjørn var en allsidig idrettsman­n. Som skihopper deltok han i Holmenkoll­rennet, og som ung gutt fikk han stipendium for å studere til sivilingen­iør i USA. Der vant han det amerikansk­e studentmes­terskapet.

Bjørn var svært glad i jazz, og han hørte mye på gamle klassikere som Glenn Miller, Louis Armstrong og Frank Sinatra. Han var opptatt av både lokalhisto­rie og verdenshis­torie, men viktigst var kanskje den gode samtalen og en god fest. Han engasjerte seg alltid i andres liv og i deres historier.

Vi vil huske Bjørn som en livsfrisk, trivelig del av vårt seilermilj­ø og med et sterkt engasjemen­t for båtsporten. Våre tanker går til Tordis, hans livsledsag­er gjennom 50 år, og til hans øvrige familie.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway