Aftenposten

Supert vær hele helgen

Tilnærmet sommertemp­eratur fikk Oslo-folk ut i solen fredag. Finværet østafjells vil vare til mandag. Onsdag blir det regn og kaldere.

- Solveig Ruud og Jan T. Espedal (foto)

Temperatur­en vil nærme seg tjuetallet både lørdag, søndag og mandag

Liam Weflen-Furuseth nøt finværet i Oslo fredag.

Det er helt nydelig. Nå ligger jeg bare her og nyter været mens jeg venter på flytoget. Ordene kommer fra Heidi Kristin Håland. Hun har vært en tur i Oslo i forbindels­e med videreutda­nning. Før hun tok toget tilbake til Bergen fredag, koste hun seg i varmen på operataket i Bjørvika

Hun var langt fra den eneste som nøt finværet. I nærheten satt bikinikled­de folk og solte seg. Andre tok seg en svømmetur eller en kopp kaffe i høstsolen.

På Stasjonsal­lmenningen i Bjørvika koste en lettkledd og våt fireåring seg i høstsolen. Høstløvet Liam Weflen Furuseth samlet i store hauger og plasserte oppå vannstråle­ne, sa sitt om at det var høst – og at vi kanskje har noe annet i vente.

Finværet fortsetter til over helgen. Det opplyser vakthavend­e meteorolog Frode Hassel ved Meteorolog­isk institutt.

Frode Hassel, meteorolog ved Meteorolog­isk institutt

– Temperatur­en vil nærme seg tjuetallet både lørdag, søndag og mandag, sier han om Oslo-området.

Selv om det blir noe kaldere noen steder, vil finværet preget hele Østlandet.

– Noen steder kan det stedvis bli lokal tåke. Men den vil forsvinne utover dagen. Det blir stort sett fint vær hele helgen, opplyser han. Noen steder kan imidlertid høythengen­de skyer søndag legge seg som et slør foran solen.

Fra midten av neste uke forventes en annen type vær. Ifølge Hassel er det da fare for nedbør. Samtidig faller temperatur­ene til 13–16 grader, kanskje ned mot tolv om natten.

Da blir det mer lik temperatur gjennom døgnet. For i helgen er det solen som drar opp dagstemper­aturen.

– Det blir stor forskjell på dag og natt, sier Hassel om helgeværet.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway