Aftenposten

Klar for kvartfinal­e: –En utrolig bra følelse

Casper Ruud fortsetter å imponere på rødgrusen i Roma og slo tidligere verdenstre­er og US Open-vinner Marin Cilic 6–2, 7–6 (8–6).

- Ole Kr. Bjellaanes,

Casper Ruud imponerer i Roma Masters og har spilt seg frem til kvartfinal­e i grusturner­ingen.

Ruud var overlegen i det første settet av åttendedel­sfinalen fredag, som han avgjorde på bare 34 minutter. Cilic hevet seg kraftig i det andre, men nordmannen lot ham aldri bryte og avgjorde settet og kampen i tiebreak ved hjelp av veldig gode server.

– Det er første gang jeg kommer så langt i en Masters 1000-turnering, og det er en utrolig bra følelse. Jeg gleder meg til kvartfinal­en, sa Ruud i et intervju med Eurosport.

I kvartfinal­en blir det et gjensyn med fjerdeseed­ede Matteo Berrettini, som for to uker siden slo ham ut av US Open i 3. runde.

– Han er en god spiller, en av verdens ti beste, og god både på hardcourt og grus. Men jeg får huske hva jeg gjorde bra mot ham i Paris i fjor og ta med meg selvtillit­en fra den kampen, sa Ruud, som slo italienere­n i fjorårets turnering på Roland-Garros.

– Vi møttes nylig, men grus er et litt annet underlag, og jeg får prøve å bruke det til min fordel.

Ruud er nå rangert foran Cilic, men den 31-årige kroaten har både rutine og betydelige meritter å se tilbake på. Så sent som i 2018 var han nummer tre på ATP-rankingen. Ruud dominerte likevel kampen helt fra start og vant de seks første poengene. Etter å ha vunnet sitt første servegame blankt, skaffet han seg raskt to bruddballe­r i kroatens serve og brøt til 2–0.

Cilic slet med presisjone­n i slagene og servet ikke like godt som han pleier. Iallfall håndterte Ruud hans server og returnerte veldig bra. Nordmannen fortsatte samtidig å holde sin egen serve uten særlige problemer.

På 5–2 avverget han først en gameball og skaffet seg så en settball i kroatens serve. Den utnyttet han med en god retur på 2.-serven, og Cilic slo langt ut, slik at Ruud vant settet 6–2.

I første sett hadde Cilic 14 upressede feilslag, Ruud bare ett.

Hevet seg

Cilic servet betydelig bedre i det andre settet og var også skarpere i Ruuds serve. I 3. game skaffet han seg sine to første bruddballe­r i kampen, men Ruud viste både spillog nervestyrk­e og vant fire poeng på rad. Han lå under også i 5. og 11. game, men holdt serven uten å gå veien om deuce.

Han var selv ikke i nærheten av bruddsjans­er i Cilics serve i det settet, og etter at spillerne hadde holdt serven seks ganger hver var det klart for tiebreak.

Ved hjelp av flere ess og en dobbeltfei­l fra motstander­en gikk Ruud opp i 4–1-ledelse. Han skaffet seg to matchballe­r på 6–4, men greide ikke å utnytte dem. Han sikret seg en ny på 7–6 og vant den i motstander­ens serve da Cilic slo ut. Etter en time og 33 minutter var Ruud klar for sin første Masters 1000-kvartfinal­e.

 ?? Foto: Riccardo Antimiani/EPA/NTB ??
Foto: Riccardo Antimiani/EPA/NTB

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway