Aftenposten

Nytt dansk soloshow

-

Søren Kragh Andersen

TOUR DE FRANCE Danske Søren Kragh Andersen (26) kom alene til mål på den 19. etappen av Tour de France fredag og solovant dermed for andre gang i årets ritt.

Andersen gikk i brudd som del av en større gruppe med rundt 3 mil igjen. Ikke lenge etter stakk han fra bruddkamer­atene og fortsatte alene i front.

– De siste kilometern­e skrek jeg om de kunne bekrefte at jeg ledet med et minutt. Jeg kunne ikke tro det. To seiere i samme Tour de France gjør meg målløs. Jeg kunne ikke drømt om noe bedre, sa dansken i seiersinte­rvjuet.

Edvald Boasson Hagen forsøkte en stund å kjøre seg opp til gruppen bak Andersen, men kom seg aldri opp. Hagen trillet i mål til 13.-plass. Alexander Kristoff og de øvrige norske rytterne kom inn med hovedfelte­t.

Fredagens etappe medførte ingen endringer i kampen om sammenlagt­seieren. Primoz Roglic har fortsatt 57 sekunder til gode på landsmanne­n Tadej Pogacar i kampen om den.

Lørdag skal Roglic, Pogacar og resten av sammenlagt­kanonene kjempe det siste slaget om seieren i årets ritt. Da venter en 36,2 kilometer lang bakketempo med målgang på toppen av stigningen opp til La Planche des Belles Filles.

Norges Fotballfor­bund avlyser sesongen for breddefotb­allen.

Norges Fotballfor­bund kansellere­r sesongen for 2. divisjon kvinner (nivå tre) og 3. divisjon menn (nivå fire). Det er forbundets 18 kretser som organisere­r øvrig breddefotb­all for voksne. Men med forbundsst­yrets beslutning er det en naturlig konsekvens at også kretsene kansellere­r sine serier for voksne.

– Det er rett og slett ikke lenger praktisk mulig å gjennomfør­e sesongen over hele landet, sier fotballpre­sident Terje Svendsen.

Han kaller det «en trist dag for forbundsst­yret, 18 fotballkre­tser og ikke minst alle klubber og spillere som er berørt og har hatt et håp om seriespill i 2020». Sesongen avlyses fordi regjeringe­n ikke har åpnet for normal kontakttre­ning.

NFF har jobbet for å få gjennomfør­t en svært forkortet sesong, med et tilpasset turnerings­format, fra 3. divisjon og nedover. NFF har samtidig hatt et tydelig budskap om at dersom det ikke ble åpnet for normal kontakttre­ning innen midten av september, ville man ikke ha noe annet valg enn å avlyse sesongen.

Frykter frafall Interesseo­rganisasjo­nen som represente­rer klubbene på nivå tre og fire i norsk fotball, Divisjonsf­oreningen, frykter konsekvens­en av den avlyste sesongen vil være at spillere slutter.

– Det er det man frykter aller mest. Også blir det veldig spen

Styreleder Kari Lindevik, Divisjonsf­oreningen

 ?? Foto: Fred Ivar Utsi Klemetsen ??
Foto: Fred Ivar Utsi Klemetsen
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway