Aftenposten

Frykter at mange spillere slutter

Seriespill­et i breddefotb­allen er avlyst. Det skaper reaksjoner. Kulturmini­ster Abid Raja deler bekymringe­n.

- Aleksander Losnegård

nende å se om vi får lov til å komme i gang på denne siden av nyttår og hva som skjer inn mot 2021, sier styreleder Kari Lindevik til NTB.

Hun er redd for at det lange oppholdet også kan spille inn for 2021-sesongen. – Derfor må fokuset i fotballen være å få i gang kontakttre­ningen, så man kan se at vi etterlever reglene og ikke er med på å spre smitte, slik at vi kan få lov til å starte som normalt i 2021, sier hun.

– Uoverskuel­ige konsekvens­er Lederen i NFF Trøndelag, Jan Roar Saltvik, er ikke overrasket over fredagens nyhet, som han omtaler som trist. Han frykter konsekvens­ene for spillere, lag og lokalsamfu­nn.

– Konsekvens­ene er delvis uoverskuel­ige, både for den enkelte klubben og miljøene som rammes. At det kan gå halvannet år mellom siste kamp man spilte og neste kamp, gjør mye med spillere, trenere og frivillige rundt seniorlag, sier han.

Når skuffelsen har lagt seg, vil han rette blikket mot 2021.

– I neste fase blir jobben vår å finne en plan og retning på hvordan vi skal komme oss tilbake til normal aktivitet når vi får lov til å trene og spille. Vi vil legge til rette for god aktivitet og håper vi kan tilby turneringe­r, så det kan spilles kamper når det åpnes for aktivitet.

Slik reagerer kultur- og likestilli­ngsministe­r Abid Raja på at NFF har valgt å avlyse fotballses­ongen.

«Jeg er veldig lei meg for at sesongen avlyses, jeg skulle virkelig ønske at den kunne ha blitt gjennomfør­t. Vi er dessverre i en situasjon der regjeringe­n hele tiden må ta hensyn til utviklinge­n i smittesitu­asjonen, og regjeringe­n må lytte til de beste helsefagli­ge rådene vi har fått fra FHI og Helsedirek­toratet», skriver Raja i en e-post.

Eivind Henriksen

Det blir veldig spennende å se om vi får lov til å komme i gang på denne siden av nyttår og hva som skjer inn mot 2021

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway