Aftenposten

We Are Who We Are

-

HBO Nordic, åtte episoder.

Premiere: 15. september. Med bl.a. Chloë Sevigny, Jack Dylan Grazer, Alice Braga og Jordan Kristine Seamón

.5 . ...

Rapper, den italienske X-factor-vinneren Francesca Michielin og andre hodetelefo­nvennlige popstjerne­r. Låtene sklir inn og ut av serien, og det samme gjør alt snakk som skjer rundt ungdommene. We Are Who We Are leder på subtilt vis kommentare­r inn i lydmiksen og samler Italiensk varme, sterk musikk og observasjo­ner til en vakker ramme.

Chloë Sevigny er perfekt som streng militær mamma. Det som ikke fungerer, er når serien blir for glad i sitt eget tempo. Da bobler de banale replikkene til overflaten. I episode tre drar alle hovedperso­nene til nærmeste landsby for tradisjons­festival. Episoden byr på noen av seriens fineste scener, men punkterer også på kantete dialoger. Først har Caitlyns mor og Maggie en nær-kyssing opplevelse i kirken, før de diskuterer Gud og hverdagen. «They only want me to make American food», sier Jenny oppgitt om familien. «What is American food?», svarer Maggie lurt mens hun ser megetsigen­de ut i den italienske natten. Slike flate replikker dukker opp med jevne mellomrom og ødelegger for det som kunne vært en serie av beste karakter. Når det er sagt, er det mye å fryde seg over i We Are Who We Are. Chloë Sevigny er perfekt som streng militær mamma med New York-eksmann og vanskelig forhold til sønnen Caitlin. Jack Dylan Grazer er tilsvarend­e god som den bortskjemt­e, ødelagte og alltid lakonisk kommentere­nde tenåringss­ønnen.

Forholdet de to mellom er så outrert komplisert at det er vanskelig å tro helt på det, men de to skuespille­rne sørger for at vi gjør det. Akkurat som med resten av serien. Den forteller så mange fine historier at helheten blir noe du tar med deg inn i seriehøste­n.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway