Aftenposten

Nesten fra virkelighe­ten

Tom Watson trakk seg som nestleder i britiske Labour i 2019. Nå har han skrevet koronathri­ller.

- The House The House Asbjørn Slettemark The House Cards, Pulp Britannia. West Wing House of

Synes du det blir litt mye politikk og pandemi nå? Litt for mange pressekonf­eranser om smitte? Litt for mange politiske broilere som forsøker å posisjoner­e seg i virusets rampelys? Da foreslår jeg at du lukker verden ute og bruker noen vinterkvel­der på Watsons thriller om nettopp politikk, pandemi, broilere og rampelys! er – på min leseliste – den første thrilleren som koker vellykket og sitrende spenningsk­raft på covid-19. Som tidligere toppolitik­er bør forfattere­n også vite hva han snakker om, når han skildrer politikk.

er lagt til 2022. England lider av etterdønni­nger fra pandemien. Psykologis­k. Økonomisk. Politisk. Midt i kaoset står Tory-politikere­n Phil Bickford. Owen McKenna drar i trådene hos et Labour hvor Georgina Maxwell er ung stjerne. Nå er de politiske motstander­e, men i 2008 var de alle Labour-jyplin

Spaltist

Skribent og anmelder med TV-serier, krim og musikk som spesialfel­t. ger som delte leilighet og drømte om å ta over partiet. I denne formative tiden ble det også tatt skjebnesva­ngre valg.

Det blir tidlig åpenbart at de tre deler en mørk hemmelighe­t. Det vil si: Det er ingen av dem som helt vet hvem som sørget for at kameraten Jay Dewan ble knust politisk, så vel som menneske. Og hva skjedde egentlig da de alle dro på Glastonbur­yfestivale­n for en siste fest før politikken­s alvor skulle sluke dem?

fletter sammen disse to tidslinjen­e. Tom Watson fyller sidene med intriger og artige referanser til bandet og festivalen Cool Fargerike, unge karakterer, som tatt ut av og

og et dunkelt, indre politisk drama.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway