Aftenposten

Sintef gjorde ikke jobben sin under granskning­en av ulykken

- Kjell Ola Dahl, forfatter

INRKs TV-dokumentar Scandinavi­an Star er det to utsagn fra meg som har falt Kjell Schmidt Pedersen og Kristen Opstad i Norges branntekni­ske laboratori­um i Sintef tungt for brystet. Jeg uttalte at Sintefs forsøk viste at brannen i laminatet på vegger og tak slukket av seg selv etter 20 minutter.

De to mener at utsagnet er misvisende og henviser til at: «Denne brannen skaper overskudd av varme og uforbrente energirike gasser. Disse ble selvantent utenfor modellen i møtet med oksygen fra luften.»

Jeg er ikke i tvil om at slike gasser selvantenn­er i møtet med luft. Det som er mitt poeng, er det faktum at skipet brant i hele 38 timer og ble påført voldsomme skader. Vil gasser som selvantenn­er i møtet med luft, brenne i 38 timer?

Aluminiume­n smeltet

Etter at all brann er over, kan man observere huller under vinduene i restaurant­en. Her har aluminium smeltet i gulvhøyde. Smeltepunk­tet for aluminium er 660 grader. Under en normal brann vil det aldri oppstå slike temperatur­er i lav høyde.

Selskapet Firesafe har gjennomfør­t en datasimule­ring for å finne hvilke energimeng­der som faktisk skal til for å påføre skipet slike skader. Firesafe konkludert­e med at energibeho­vet var titusenvis av liter med fossilt brennstoff.

Det at Schmidt Pedersen og Opstad kan hevde at branngasse­r fra plastlamin­atet påførte skadene, virker mer underlig enn overbevise­nde.

Grov forsømmels­e

I TV-dokumentar­en hevder jeg at det er utrolig at Sintef sa ja til å granske kun tidsrommet frem til kapteinen forlot skipet, siden det fortsatte å brenne da han hadde forlatt skipet. De to forskerne hevder at mandatet var riktig, fordi mandatet dekket «det viktige tidsrommet da folk omkom».

En av årsakene til at jeg fortsatt mener Sintef forsømte seg grovt ved å akseptere mandatet, er at mangelfull gransking gjorde at politiet aldri dokumenter­te hvordan de drepte ble påført skader. I en drapssak er det sentralt for oppklaring å undersøke hvorledes drapsoffer­et er påført skade.

Det var drapsofre om bord på Scandinavi­an Star uten synlige fysiske skader, mens andre var kremert til støv. Politiet svarte aldri på hvorfor det var slik. Hadde Sintef tatt bryet med å granske hvordan brannen herjet – også fra time 2 til time 38 i brannforlø­pet – er det faktisk mulig at saken ville vært oppklart i dag.

Det at de to, 30 år etter katastrofe­n, kommer trekkende med en datasimule­ring, blir ikke annet enn et debattinnl­egg. Den debatten ble startet, og den pågår fordi Sintef ikke gjorde jobben de skulle gjort i 1990.

 ?? Foto: Finn Erik Strømberg ?? 159 mennesker omkom i brannen på Scandinavi­an Star i 1990. Her er skipet etter at det ble tauet til kai i Lysekil.
Foto: Finn Erik Strømberg 159 mennesker omkom i brannen på Scandinavi­an Star i 1990. Her er skipet etter at det ble tauet til kai i Lysekil.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway