Aftenposten

Her får du god lunsj i Oslo

Lunsjmøte eller bare en pause i hverdagen? Her er noen steder du kan prøve.

- Smørbukk & Dagobert

Vi har plukket ut fem steder i Oslo sentrum der du kan velge mellom en enkel smårett eller et måltid som holder deg gående til langt ut på ettermidda­gen.

å5 Palmen Grand Hotel Karl Johans gate 31. Tlf. 23212000. grand.no

Lunsj: Åpner 11.30 på hverdager og klokken 12.00 lørdag og søndag.

Meny: Klassisk meny som favner bredt. Her er alt fra tartar, skagensmør­brød og burger til cæsarsalat, posjert torsk og terrin av frilandsgr­is.

Pris: Fra 175 til 285 kroner.

Pluss: Fantastisk­e omgivelser. Lunt, stille, gode stoler å sitte i og lekkert interiør. God og hyggelig service. Skagensmør­brød kan lages på utallige måter. Her kommer den uten krepsehale­r, men med reker på sprøtt og godt surdeigsbr­ød. Rekene er gode og er toppet med dill og rikelig med ørretrogn. Burgeren er saftig og smaksrik med flott smeltet ost på toppen. Sprø salat, god tomat og deilig, småspiss smak på pepperrotm­ajonesen. Meget sprø og gode pommes frites.

Minus: Det er en del folk i lokalet og det tar noe lang tid før maten kommer. Skagensmør­brødet kunne med fordel budt på mer mat, for man blir ikke stappmett. Dyrt med San Pellegrino til 79 kroner og svart kaffe til 58 kroner. Brødet underst på hamburgere­n er noe bløtt.

Konklusjon: God og variert meny med hyggelig servering i flotte omgivelser.

å5 Mama Pho Dronningen­s gate 15/Prinsens gate 10 (ligger i bakgården til Posthallen), tlf. 466 65 733.

Lunsj: Kl. 11–21, samme meny hele dagen.

Meny: Enkel, med kun noen få retter: Vårruller, dumplings, nudelsalat og -suppe. Dessuten et spennende utvalg te-drikker. Du bestiller via QR-kode og oppgir bordnummer.

Pris: 89–189. Ekstra tilbehør kr 8–30.

Pluss: Vi bestiller dumplings, to typer vårruller og pho-suppe. Maten kommer i etapper, så man slipper at noen retter blir kalde. Servicen er oppmerksom og vennlig. Vårrullene er knasende sprø, med nudler og friske grønnsaker. Fiskesause­n til gir et syrlig sting. Sommerrull­ene er store og fylt med grillet svin, reker, grønnsaker, nudler og urter. Peanøttsau­sen til er dypbrun og rund på smak. Moneybag-dumplingen­e er fylt med saftige svinebolle­r. Phosuppen er basert på en kraftig, smaksrik buljong med tynne stykker svin, boller, nudler, urter og vårløk. En skikkelig porsjon!

Minus: Moneybag-dumplingen­e kan bli litt tørre i lengden.

Konklusjon: Mama Pho er et bra stikk-innom-sted hvis du vil ha noe lett og raskt å spise.

å5 Smalhans Ullevålsve­ien 43. Tlf. 22696000. smalhans.no

Lunsj: Serveres hver dag mellom kl. 12 og 15.

Meny: Liten og enkel meny. Burger, vegetarbur­ger, barneburge­r, dagens suppe, fiskesuppe og dagens rett.

Pris: Fra 150 til 165 kroner.

Pluss: Maten kommer veldig fort. Etter rundt ti minutter står den på bordet. Glovarm og kremet fiskesuppe med strimlede grønnsaker og mye laks. Saftige fiskebiter og meget god smak på suppen. Fritesene er meget gode og sprø. Det samme gjelder burgeren. Saftig brød, god smak på selve burgeren som er velsmakend­e og fint stekt. Osten er perfekt smeltet på toppen. Bra priser på maten.

Konklusjon: Rimelig, enkel og rask lunsjmat i hyggelig lokale.

Minus: Kunne godt ha variert fiskesuppe­n med flere fiskeslag enn laks og eventuelt hatt noen skalldyr oppi. Brød ved siden av hadde vært godt.

å4 Winther Aker Brygge Grundingen 3

Lunsj: Åpent fra kl. 11.30. Stengt på søndag.

Meny: Her får du alt fra løyrom og hjemmelage­t pasta til carpaccio og pannestekt lange. Variert lunsjmeny med fokus på pizza. Hjemmelage­t pasta. Lager flere oster selv.

Pris: 165 til 295 kroner. Pizza koster 190–249 kroner. Har også en smaksmeny til 355 kroner.

Pluss: De er også nokså kjappe med å komme med maten. Tre gode og godt modne oster og deilig parmaskink­e og

fennikelsa­lami. Surdeigspi­zzaen ser veldig bra ut, og det er veldig god smak på fyll og tomater (San Marzano).

Samme gode fennikelsa­lami som på forretten og fint blåmuggost­preg på ostepizzae­n. Fint alkoholfri­tt tilbud på menyen og gøy at man kan kjøpe med seg noen oster eller skinker hjem.

Minus: Ikke verdens hyggeligst­e sted. Store vinduer, men ikke spesielt koselig. Litt butikkføle­lse. Gøy at de har eget ysteri, men dumt at man ikke får noen hjemmelagd­e varianter når man bestiller ost. Og de bør servere brød sammen med ost og skinker. Skorpen til pizzaen er en skuffelse. Var det surdeig? Den er ikke sprø nok og inni er den litt for lite luftig og nærmest deigete.

Konklusjon: Et fint plassert lunsjsted ved inngangen til Aker brygge. Variert meny og brukbar pizza.

å4

Atlas

Jernbaneto­rget 2, tlf. 21 40 59 00.

Lunsj: Lunsj ma.-fr. 11–15, brunsj lø.

12–17.

Meny: Bredt utvalg klassiske lunsjrette­r med alt fra østers, sandwicher, burgere og pannekaker til deleretter for selskap med over åtte personer.

Pris: Lunsjrette­r 225–345, brunsj 175–345. Delemeny for åtte eller flere koster 445 pr. person.

Pluss: Cæsarsalat­en består av knasende frisk romanosala­t, møre, saftige stykker lettgrille­t kylling, baconbiter og krutonger. En delikat detalj er sesamfrø med kimchi som gir salaten et ekstra smakspiff. Tartaren er skjult under et lite fjell sprøstekt løk. Oppå det rå kjøttet er det smurt tartarsaus med et dryss urter. Friesene ved siden av er ganske sprø og

metter etter den lille tartaren. Et passe stort stykke ostekake er en god avslutning til kaffen.

Minus: Tartaren er litt liten ut fra pris. Servicen går i rykk og napp, men det må man regne med når alle gjestene kommer så å si samtidig. Prisnivået er noe høyt sammenlign­et med andre lunsjstede­r.

Konklusjon: Jazzbrunsj­en tiltrekker seg folk i alle aldre, så det lønner seg å bestille på forhånd.

å3

Olivia Eger

Karl Johans gate 23, tlf. 2311 5470

Lunsj: Fra kl. 12, samme meny hele dagen.

Meny: Snacks, småretter, salater, pizza, pasta og hovedrette­r. Vi bestilte oliven, carpaccio, pizza og pasta. Du bestiller

via QR-kode og oppgir bordnummer.

Pris: Oliven 72 kr, carpaccio 178, pizza 213 og pasta 222.

Pluss: Carpaccioe­n er kjølig, men ikke kjøleskaps­kald, og kjøttet er mørt og mykt som smør. Pizzaen og pastaen er glovarme når de kommer til bordet. Pizzaen har en fin, sprø skorpe og kommer med sopp og en delikat trøffelkre­m som er full av smak. Pastaen er silkemyk i en delikat, kremet fløtesaus.

Minus: Deler av parmesanen til carpaccioe­n er hard som plast og smaker ikke bra. Pastaen kommer med strimlet oksefilet som dessverre er tørr i kanten, og et par kjøttstrim­ler er seige. Servicen er ujevn, noe som delvis skyldes at det er mange gjester her denne dagen.

Konklusjon: Olivia er en restaurant­kjede som tilbyr mange trygge valg, men under dette besøket er det en del som ikke går på skinner.

 ?? Foto: Olav Olsen ?? Interiøret på Palmen er lekkert.
Foto: Olav Olsen Interiøret på Palmen er lekkert.
 ??  ??
 ??  ?? Nudelsuppe­n på mama Pho er mettende og god.
Nudelsuppe­n på mama Pho er mettende og god.
 ??  ?? Brukbar pizza hos Winther Aker brygge.
Brukbar pizza hos Winther Aker brygge.
 ??  ?? Burgeren på Palmen er en god og mettende lunsjrett.
Burgeren på Palmen er en god og mettende lunsjrett.
 ??  ?? God fiskesuppe hos Smalhans.
God fiskesuppe hos Smalhans.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway