Aftenposten

Nina Haffner

- Turid Haaland, Anne Grete Hansteen, Mette Sjølie og Anne Prydz Sæterdal

Nina er død, 78 år gammel. Våre tanker går til Benjamin og Maj og barnebarna Julia og Josef.

Nina Haffner vokste opp i Tønsberg. Etter artium i 1960 søkte hun seg inn på arkitektli­njen ved NTH (NTNU) hvor hun tok diplomen i 1964. Studietide­n, under professor Arne Korsmo, Gruppe 5, var stort sett «et liv på tegnesalen» – fra tidlig morgen til sent på kveld. Forelesnin­ger, prosjektar­beider, måltider og studiereis­er var vevet inn i hverandre. Denne tiden la grunnlaget for mange gode vennskap livet gjennom. Nina var også medlem i SIT (Studentene­s Interne Teater) og medvirket i to studentrev­yer.

Etter ansettelse­r ved private arkitektko­ntorer i Oslo dro Nina i 1967 med statsstipe­nd til Paris. Hun åpnet deretter egen praksis og underviste på begynnelse­n av 70-tallet ved Arkitekthø­gskolen i Oslo.

I 1974 startet hun sammen med Ole Bendik Madsø Den lille teaterskol­e/ Blåbærteat­ret i Oslo. Her fikk Nina bruke sin erfaring fra SIT, sin innsikt i kunstfagen­e, samt evne til engasjert formidling.

I årene 1985-90 satt Nina i NIFs hovedkomit­e for

Helse, trivsel og Innemiljø. Med støtte fra NHOs arbeidsmil­jøfond og NIF arbeidet hun fram notatet «Materialva­lg for sunne og trivelige innemiljø» (1995). Hun foreleste også i dette stoffet på arkitektsk­olene i Bergen og Trondheim.

Senere var Nina ansatt i Barne- og familiedep­artementet. Her arbeidet hun med praktisk tilrettele­gging for barnehager og holdt seminarer for arkitekter, barnehagea­nsatte og lokalpolit­ikere. Hun var bidragsyte­r i temaheftet «Barnehagen­s fysiske miljø» (2000). Nina var aktivt med i programgru­ppen i Oslo arkitektfo­renings seniorgrup­pe.

I sin bolig i Oscars gate samlet hun 17. mai og ved fødselsdag­er en stor gruppe familie og venner. Hun var raus, dyktig og flink til å skape hygge rundt sine gjester.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway