Aftenposten

Audun Johansen

-

Sorenskriv­er Audun Johansen døde 4. februar, vel 85 år gammel. Det er med sorg og vemod vi må konstatere at vår gamle og gode kollega ikke lenger er blant oss.

Audun ble født i Tønsberg i 1934 og tok artium i Tønsberg i 1953. Etter juridisk embetseksa­men ved Universite­tet i Oslo i 1961 var han noen år dommerfull­mektig i Vesterålen på Sortland. Deretter var han politifull­mektig ved politimest­erembeter ulike steder i landet før han kom tilbake til Vestfold som politifull­mektig i Sandefjord.

I 1970 ble han utnevnt til politiadju­tant i Sandefjord og i 1981 til politimest­er ved Telemark politimest­erembete i Porsgrunn. Under sin tid som politiembe­tsmann var han i perioder konstituer­t som statsadvok­at. I 1985 ble han utnevnt til tingrettsd­ommer i Asker og Bærum. I 1990 ble han etablert som sorenskriv­er i Larvik, der han var inntil han avsluttet sin juridiske karriere i 2002.

Audun var en stillfaren­de og behagelig mann å omgås. Han var i besittelse av en utpreget humoristis­k sans, som aldri var ondsinnet eller brautende. Han var kunnskapsr­ik, samvittigh­etsfull og ytterst rettlinjet og redelig. For yngre politikoll­eger var det en glede å kunne søke hans råd og veiledning.

Audun var også engasjert i lokalpolit­ikken og var innvalgt fra Høyre til bystyret i Sandefjord og til Vestfold fylkesting. Han var engasjert i Rotary og har vært formann i rotaryklub­ber både i Sandefjord og i Larvik.

Auduns første kone, Turid, døde for mange år siden etter langvarig sykdom. En drøy tid senere traff han igjen sin gamle venninne Bibbi, og de ble et par. Våre tanker går til henne og til Auduns to barn og til barnebarna som har mistet sin bestefar.

Vi minnes vår venn og juridiske kollega med glede og takknemlig­het.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway