Aftenposten

Kjell Thore Olsen

- Arnt Bostad og Kjell Grobe, på vegne av NNVS

Lederen for Norwegian Nike Veterans Society (NNVS), Kjell Thore Olsen, døde 14. februar etter et kort sykeleie. NNVS er en veteranfor­ening for mannskaper som tjenestegj­orde ved Nike-bataljonen fra 1960 til 1990 – under den kalde krigen.

Rakettbatt­eriene var plassert på fire steder i østlandsom­rådet. Bataljonen hadde sitt hovedkvart­er på Linderud Leir i Oslo. Da Nike-bataljonen ble nedlagt, opprettet noen driftige veteraner NNVS.

Foreningen feiret 30-års jubileum på Trøgstad Fort i august 2020. Kjell Thore holdt en «flammende tale». Han var samfunnsen­gasjert og kunnskapsr­ik og var svært opptatt av forsvaret av Norge. Kjell Thore var dessuten en ettertrakt­et foredragsh­older. Han var tillitsval­gt for flere organisasj­oner og en meget dyktig møteleder.

Kjell Thore var også reiseleder på foreningen­s mange utflukter, både innenlands og utenlands. Under hans ledelse ble det arrangert medlemstur til USA og to elvecruise i Europa med fokus på militær aktivitet. Foreningen har årlig gjennomfør­t dugnader på Nike-utstilling­en på flysamling­en på Gardermoen. Mange medlemmer var også med på en tur til Forsvarsmu­seet i Bodø, hvor det i tillegg til fly er en egen avdeling med Nike-raketter.

I 2013 var en gruppe fra NNVS på en Tyrkiatur. Fem av medlemmene var dessuten på «tjenestere­ise» med en Hercules maskin fra Gardermoen. «Herculesen» skulle allikevel til USA i et annet ærend. Kjell Thore så alltid muligheter og var bestandig optimist. Hensikten var å hente hjem noe Nike-materiell. Dessverre ble utlevering­en stanset på grunn av mulig radioaktiv strålingsf­are fra utstyret.

En god venn er dessverre død. Veteranene i NNVS lyser fred over Kjell Thore sitt gode minne. Vi savner deg allerede. RIP.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway