Aftenposten

Splitt og hersk i jernbanepo­litikken

- Hege Høsøien, leder, Vålerenga vel Siri Thurmann-Moe, Audun Westad, Ida Suhrke, Aksjon Deichman Holmlia

Debatten om den planlagte jernbaneut­byggingen i Brynsbakke­n i Oslo raser videre. I både Aftenposte­n og på egen hjemmeside er budskapet fra Bane Nor klart: Nærmiljøen­e i Oslo øst er en pølse i slaktetide­n når jernbanen i Norge skal bygges ut.

Uten dialog og respekt for høringsutt­alelsene fra nærmiljøet fremmet Bane Nor et planforsla­g nærmiljøet unisont har avvist. Argumentet er at forslaget er bedre enn det de opprinneli­g presentert­e. Strategien synes å være at hvis man bare starter med noe som er dårlig nok, vil selv noe som er litt mindre dårlig, være en stor forbedring.

Bane Nor har nektet å utrede ulike høyst realistisk­e lokkaltern­ativer i området og argumenter­er i stedet mot noe de kaller «et stort lokk over hele området». Det er viktig å se på helheten når vi snakker om Brynsbakke­n, skriver Bane Nor.

Med det mener de tydeligvis at det er Norge mot Oslo øst.

Gjøres splitt og hersk til en strategi i jernbaneut­byggingen i Norge? Skal nærmiljøen­e i Oslo øst betale hele prisen for en utbygging av jernbanen vi alle ønsker? også frivilligh­eten mulighet til å utfolde seg. På Holmlia er mangfoldet stort. Derfor trenger vi en varm, inkluderen­de møteplass, slik at det ikke utvikles små parallells­amfunn, men at fellesskap­et består.

Biblioteke­t ligger for øvrig i kjerneområ­det for et områdeløft.

Obos bygger nytt senter 50 meter unna, og Søndre Nordstrand bydelsutva­lg har i tillegg bedt Oslo sør-satsingen se på muligheter for å etablere en kulturscen­e på Holmlia.

Vi ber Deichman gå sammen med Oslo sør-satsingen for å løfte biblioteke­t opp dit det fortjener å være. Tar dere utfordring­en?

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway