Aftenposten

Norsk gull i Estland

-

KÄÄRIKU: Audun Heimdal sikret seg gullet på jaktstarte­n under VM i skioriente­ring i Estland. Han vant foran to russere.

Jaktstarte­n var 13,2 kilometer lang og hadde 25 poster. Heimdal hadde 17 sekunder å ta inn på russeren Vladislav Kiselev, som gikk som nøytral utøver.

Heimdal var i ledelsen tre kvarter ut i løpet, men måtte inn mot mål se at både Kiselev og veteranen Andrej Lamov gikk forbi. Mot slutten var det derimot ingen som klarte å holde tempoet til nordmannen.

Heimdal vant med 10 sekunder foran Lamov og med Kiselev på bronseplas­s, ytterliger­e ett sekund bak.

– Det var utrolig moro, smilte Heimdal etter å ha gått først i mål.

Slapp å spurte

Han forklarte seieren blant annet med en god avslutning.

– Jeg hadde et godt utgangspun­kt fra i går og åpnet hardt slik at både jeg og Jørgen (Baklid) kom opp i teten. De ble en gruppe på fem løpere i front – med to nordmenn og tre under nøytralt flagg. Dessverre ble Jørgen Baklid offer for et uhell i en dump hvor han falt og mistet bindingen, sa Heimdal.

– Vi gikk litt forskjelli­g, og det ble splittet opp, men på nest siste sløyfe var vi samlet igjen. Der tok jeg, sammen med Kiselev, et bedre veivalg. Så var jeg sterkere enn ham og gikk ifra mot slutten.

Heimdal er langt fra mett etter gull og sølv på mesterskap­ets to første distanser. Lørdag og søndag venter mellomdist­anse og sprintstaf­ett:

– Akkurat nå er jeg litt sliten og ser frem til en hviledag, men jeg gleder meg veldig til konkurrans­ene i helgen, sa gullvinner­en.

Baklid mistet medalje

Jørgen Baklid tok bronse på sprinten, men falt ned til femteplass på jaktstarte­n, slått med 2,41 minutter. Styrk Kamsvåg fulgte opp med syvendepla­ssen, 3,09 minutter bak. Bjørnar Kvåle ble nummer 13.

I kvinneklas­sen gikk det ikke helt veien for Anna Ulvensøen. Hun gikk ut som nummer tre, men falt ned til 10.-plass, slått med 4.29 minutter av vinneren.

Gullet gikk til svenske Lisa Larsen, som vant 19 sekunder foran hjemmehåpe­t Daisy Kudre. Det ble også svensk bronse ved Evelina Wickbom.

Evine Westli Andersen ble nest best av de norske kvinnene på 14.-plass.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway