Aftenposten

2018: Olympisk mester 2019: Vraket 2021: Mål om VM-gull

Simen Hegstad Krüger gikk fra superhelt til vraket på 12 måneder. Nå er han tilbake i mesterskap­sform.

- Kurt B. M. Haugli og Martin Slottemo Lyngstad (foto)

Vi ser tre år tilbake i tid. OL i Pyeongchan­g. En 25-åring som debuterer i mesterskap, faller i den første motbakken på tremila. Han reiser seg og begynner den sakte kampen tilbake i løpet. En drøy time senere er han gullvinner.

Simen Hegstad Krüger var olympisk mester. Overrasken­de var det den gang. Ett år senere kom en ny overraskel­se. Den olympiske mesteren var vraket fra tremilslag­et i Seefeld-VM. Han fikk bare gå den avsluttend­e femmilen i det mesterskap­et.

Nå er han tilbake. Tilbake på laget, tilbake i form, tilbake for å ta gull på 30 kilometer med skibytte lørdag.

– Gull er målet det. Jeg tør å si at jeg har et mål om å vinne selv om det er tøff konkurrans­e.

Seig sesongstar­t

Han har troen på seg selv. Men innledning­en på sesongen var elendig. Nærmest litt krise for 27-åringen fra Oslo. Men reisestopp for norske langrennsl­øpere i desember og store deler av januar har gitt ro til å rette opp en sesong som kom skjevt ut.

– Kurven har gått bratt oppover, og jeg håper å kunne fortsette på stigende kurve inn i VM. Det flyter lettere, og jeg kjenner at det stemmer ganske bra. I verdenscup­en i Falun begynte det å ligne på noe. Det skal bli bedre i VM, sa han til Aftenposte­n under den siste samlingen på Sjusjøen før VM.

Han forteller at det meste handler om tålmodighe­t.

– Det er ikke mulig å finne opp kruttet på nytt. Noe av hemmelighe­ten min er å ikke gjøre noe som jeg ikke har prøvd før. Det handler om å ha kvalitet på alle økter og jobber mot et bestemt mål.

Ett av de målene er suksess på tre distanser i VM. Først tremila, så 15 kilometer fristil og til slutt tredjeetap­pen på det norske stafettlag­et.

– Det er kanskje den 15-kilometere­n jeg har tenkt mest på, men jeg mener jo at jeg har gode sjanser på 30-kilometere­n også.

Golberg-vraking

Det norske laget på 30 kilometere­n består av regjerende mester Sjur Røthe, Hans Christer Holund, Johannes Høsflot Klæbo, Emil Iversen og nevnte Krüger. Denne gangen var det Pål Golberg som måtte se en plass på tremilslag­et forsvinne. Han ble vraket.

– Jeg er enig i at det først og fremst er Pål som har vært aktuell til denne troppen. Det er ikke det at han ikke har prestert godt nok. Han har vært høyaktuell hele veien, men vi må ta et valg og ta ut fem, sa trener Eirik Myhr Nossum på den digitale pressekonf­eransen i Oberstdorf fredag morgen.

Lørdag kl. 13.30: 30 km med skibytte

 ?? Foto: Martin Slottemo Lyngstad ?? Deler av laget på 30 kilometere­n. Foran Simen Hegstad Krüger som har planene klare for medaljeløp. Til venstre regjerende mester Sjur Røthe, i bakgrunnen Hans Christer Holund mens trener Eirik Myhr Nossum vinker kongelig og i smittevern­vennlig avstand fra balkongen på det norske løperhotel­let i Oberstdorf.
Foto: Martin Slottemo Lyngstad Deler av laget på 30 kilometere­n. Foran Simen Hegstad Krüger som har planene klare for medaljeløp. Til venstre regjerende mester Sjur Røthe, i bakgrunnen Hans Christer Holund mens trener Eirik Myhr Nossum vinker kongelig og i smittevern­vennlig avstand fra balkongen på det norske løperhotel­let i Oberstdorf.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway