Aftenposten

Det store Vinterferi­espillet: Covido!

Kast terningen og flytt rundt i høyfjellet uten å utsette hverken deg eller andre for smittefare. Trekk tiltakskor­t når du havner på «Riksløven». Stå over en runde hvis du lander i rødt område. Den som først forstår reglene, har vunnet...

- TEKST OG ILLUSTRASJ­ONER Lene Hval

01

Dette er tiltakskor­tene:

«Det er observert lycrapels # firstprice­hette nederst i Olympiabak­ken. Samtidig er det kommet inn meldinger om en Hyundai # bensinbil stående på tomgang utenfor Gaiastova. Ikke tvil om at det er besøk fra Nordre Follo. Hold deg inne hele dagen. Stå over ett kast.»

«Du kommer i skade for å klemme Preben von Silkerynke etter et ute-event ved Pellestova. Men kommer på at han antagelig er fullvaksin­ert, alder og ytterpelst­ilstand tatt i betraktnin­g. Gå to skritt fram og ett tilbake.»

«Torvald # eksmann har invitert 13 rundt langbordet i familiehyt­ta. Du tipser lensmannen som svarer at det i Gudbrandsd­alen (innenfor Olympia-ringen) kan bety ulykke og derfor på ingen måte anbefales, men ikke er ulovlig. Jekk deg ned et par hakk.»

02

«Du trodde kanskje at din laftekasse

# stashytte lå på felt A med meget høy standard? Nå får du vite av mammaen til Mille at den befinner seg på D (!) med et helt annet tiltaksniv­å. Hva betyr det? Og blir i så fall veien frem fremdeles brøytet? Du går rett i (vin)kjelleren. Stå over tre kast.»

«Det innføres midlertidi­g garasjepor­tforbud i Kobbersvin­gen etter at visse hytteeiere # oppkomling­er er i ferd med å lafte seg fra gård og grunn. Enkel grind og skigard (som du har) er fremdeles lov. Slå deg litt på silikonbry­stet og gå videre.»

«Du blir utsatt for dråpesmitt­e

# løypekjeft av en travel alphahann på vei fra Gullsetra til Digermanns­åsen. Ta svart løype ned til Øyer for å teste deg.»

03

«Gå direkte i karantene. En person fra din kohort smurte med grønt, selv om det var rødt nivå. (Torvald?)»

«Det har vist seg at en del hyttefamil­ier ikke får feriedagen­e til å gå opp når mor skal i jacuzzien og far på kveldskjør­ing i bakken. Det settes derfor opp luftbro fra Filippinen­e. Juhu! Nå blir det likevel Thom Kha-suppe (med et glass rødt) til helgen. Flytt fram til nærmeste au pair.»

«Fordi det serveres fish&chips # britiskmut­ant i varmestuen, er det påbudt med tre munnbind utenpå hverandre. Det gidder du ikke. Rykk rett inn på Gaiastova # gaianapa.

Men husk: Selv om du passerer vinkjeller­en, får du ikke nødvendigv­is fylt opp glasset # coronasmil­efjes. »

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? VerdeVerde­nnsesettt t fra et jaccuziper skpektiv.
VerdeVerde­nnsesettt t fra et jaccuziper skpektiv.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway