Aftenposten

Alle vennene mine har Vipps. Jeg må få tilgang via barneverne­t.

-

Fosterbarn og fosterfore­ldre har ikke samme rettighete­r som biologiske foreldre. Mange barn trenger tillatelse av barneverne­t for å reise. Og det er for eksempel flere barn som ikke får betalingst­jenesten Vipps.

Jeg mener at fosterfore­ldre kan få litt mer rett til å ta vare på barna. Ting som dette trenger ikke hele tiden å gå gjennom barneverne­t.

Alle vennene mine har for eksempel fått seg Vipps. Fosterfore­ldrene mine har opprettet en bankkonto til meg, og jeg har fått bankkort. De betaler mobilabonn­ementet mitt.

Men de kan ikke bestille Vipps til meg når de er ikke registrert som mine foreldre i Folkeregis­teret. Og da må vi be barneverne­t om å ordne det.

Dette gjelder også med korona. Lillesøste­ren min måtte teste seg da noen på skolen hennes var blitt smittet, og hele klassen ble satt i karantene. Alle andre i klassen fikk svar på koronatest­en, men ikke hun.

Fosterfore­ldre får ikke se om barnets resultat gjennom helsenorge.no, fordi de ikke er registrert som foreldre i Folkeregis­teret.

Dette gikk utover meg også, fordi jeg ikke fikk dra i stallen så lenge vi ikke hadde fått svar på koronatest­en.

Det jeg vil si med denne lille teksten, er at det ikke bare er jeg som sliter. Det er flere fosterbarn og fosterfore­ldre i samme situasjon. Denne praksisen burde endres.

Isabelle (14)

Aftenposte­n kjenner skribenten­s identitet.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway