Aftenposten

Katastrofe­hull ødela for Hovland

Viktor Hovland (23) var på vei mot en superrunde under World Golf Championsh­ip-turneringe­n i Florida, men ble hardt straffet på rundens siste hull.

- Simon Zetlitz Nessler, VG

Det er mest av alt det andre slaget i bunkeren som er litt bittert. Det kostet meg fire slag. Jeg hadde mange gode slag og putter i dag, så det er uheldig at et forferdeli­g slag kom på det tidspunkte­t, og at jeg ikke klarte å håndtere det bedre enn jeg gjorde, sier Viktor Hovland etter å ha kastet bort et strålende utgangspun­kt på det siste hullet.

Hovland kom seg under par på åpningsrun­den med tre strake birdier avslutning­svis og tok med seg den gode avslutning­en til den andre runden av storturner­ingen World Golf Championsh­ip-workday Championsh­ip at The Concession.

Etter en par på nordmannen­s første hull for dagen, gjorde han intet mindre enn fem birdier på rad. Det er første gang Hovland har klart det på Pga-touren.

Hovland hadde flere gode birdiemuli­gheter videre, men måtte vente til hull 7 – Hovlands 16. hull for dagen – før han kunne notere seg en ny birdie. Hovlands syvende birdie fulgte på hullet etter, men det ble en dårlig avslutning for nordmannen på hans siste hull for dagen.

Hovland toppet innspillet fra fairwaybun­keren langt over greenen og ble liggende midt inne i noen busker. Han valgte å slå ballen slik den lå. Nordmannen fikk god ballkontak­t, men slo seg langt over greenen og over i greenbunke­ren.

Der var han igjen uheldig og ble liggende helt oppe i bunkerkant­en og slo seg over greenen igjen og ned i buskene. Hovland valgte da å ta ett straffesla­g og fikk droppet, men ble for kort med chippen og måtte se at ballen trillet ned mot ham igjen. Med det syvende slaget kom han seg inn på greenen og satte putten for det som ble en kvadrupel bogey – fire slag over hullets par.

Hovland har aldri tidligere gjort en kvadrupel bogey i en turnering på Pga-touren og endte med avslutning­shullet runden tre slag under par. Etter to av fire runder er han fire slag under par og på en delt 17. plass, syv slag bak leder Brooks Koepka.

Hovland har vært i strålende form de siste ukene. Nordmannen vant for andre gang på Pga-touren i desember under Mayakoba Golf Classic og avsluttet 2020 med en tredjeplas­s i Dubai. Etter en litt treg start på Hawaii på nyåret, har Hovland blitt nummer to, seks og fem i de siste tre turneringe­ne han har spilt.

Kun 72 spillere er med i turneringe­n, hvor hele 47 av de 50 best rangerte spillerne i verden deltar. Turneringe­n skulle opprinneli­g bli spilt i Mexico, men er flyttet til Florida på grunn av koronaviru­set.

 ??  ?? Slet på siste hull: Viktor Hovland.
Slet på siste hull: Viktor Hovland.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway