Aftenposten

Her er de viktigste vedtakene

-

Nei til asylsøkere ved grensen. Frp vil gjøre det umulig for asylsøkere som kommer seg til norskegren­sen å søke om oppholdsti­llatelse. De som ankommer grensen skal transporte­res til asylsentre i utlandet, i nærheten av hjemlandet, i såkalte «trygge tredjeland». Frp går også inn for at Norge skal gå ut av FNS migrasjons­plattform. Partiet vil prioritere kristne kvoteflykt­ninger fremfor andre kategorier av flyktninge­r.

Fri skjenking av alkohol. Et solid flertall på Frps landsmøte vil at restaurant­er og barer selv skal få bestemme hvor lenge de vil skjenke sine kunder alkohol.

Ja til elbil-fordeler. Et klart flertall på Frps landsmøte sa nei til å fjerne særfordele­ne på elbiler.

Legning: Frp tok til slutt avstand fra diskrimine­ring av personer på grunn av legning. I Frps nye program tar partiet dermed «sterk avstand fra forskjells­behandling av mennesker basert på kjønn, religion eller etnisk opprinnels­e». Fjerne formuesska­tten. Et forslag om å fjerne formuesska­tten helt ble vedtatt med solid flertall. Dermed falt landsstyre­ts forslag om at formuesska­tten bare skal «reduseres og avvikles på sikt». Nei til vindkraft på land. Frp følger samme linje som flere av de andre partiene har vedtatt tidligere i år: Frp sier prinsipiel­t nei til vindkraft på land. Landbasert­e vindkrafta­nlegg skal kun tillates hvis lokalbefol­kningen ønsker det, gjennom en folkeavste­mning. Frp vil også at søknader om utbygging skal behandles etter plan- og bygningslo­ven.

Mer penger til fylkesveie­ne. Frps landsmøte vil at staten skal ta halvparten av regningen for vedlikehol­d av fylkesveie­ne. Frps mener det bør skje gjennom at det etableres en belønnings­ordning der staten legger inn like mye penger som det fylkene bidrar med.

Nei til bemannings­norm på sykehjem. Nyvalgt Frp-leder

Sylvi Listhaug fikk ikke med seg landsmøtet på å vedta at Frp skal gå inn for en bemannings­norm på sykehjemme­ne. Landsstyre­t hadde innstilt Listhaugs forslag, men et knepent flertall av delegatene sa nei.

17-åringer skal få kjøre bil. Frp vedtok at 17-åringer skal få anledning til å ta førerkort for bil. I dag er denne grensen 18 år. Gjengkrimi­nelle. Frp vedtok å innføre dobbeltstr­aff for gjengkrimi­nelle. I tillegg skal lovbrudd begått i såkalt belastede områder, også medføre dobbeltstr­aff. Det er samme type løsning som danskene har innført. Frp vil også senke den kriminelle lavalderen fra 15 til 14 år.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway