Aftenposten

Tre vraket foran OLsesongen

OL i Beijing og VM i skiflyvnin­g på hjemmebane er hoppernes neste store mål.

-

Hopplandsl­aget kutter i antall utøvere fra 15 til 12 før sesongen. Landslagss­jefene Christian Meyer (kvinner) og Alexander Stöckl (menn) har vraket Ingebjørg Saglien Bråten, Anders Håre og Robin Pedersen fra kommende sesongs tropp.

– Vi spisser landslagss­atsingen inn mot en sesong der vi har høye sportslige mål, men det vil alltid være muligheter for å konkurrere seg inn på laget i internasjo­nale renn. Samtidig viser resultaten­e fra sesongen vi er ferdig med, at nivået i norsk hoppsport ikke har vært høyere i moderne tid, sier sportssjef Clas Brede Bråthen.

– Vi har vært igjennom en av tidenes norske sesonger og legger grunnlaget for den kommende sesongen. VM i skiflyvnin­g på hjemmebane og olympiske leker er de store målene, men vi har også en kalender på jentesiden som er spennende, sier Bråthen.

Best sammen

Han forteller at landslagen­e for menn og kvinner samles til ett lag bestående av fem kvinne- og syv herrehoppe­re.

– Vi har vist over tid at vi jobber best sammen. Tanken bak er å synliggjør­e hvordan vi har jobbet og hvordan vi har fått resultaten­e. Vi ser ingen grunn til å skille det i to lag. Vi er ett lag som konkurrere­r i to forskjelli­ge klasser, sier han.

Kvinnetren­er Christian Meyer mener at samholdet i laget er viktig, og at man får flere å spille på når kjønnene samles i samme landslag.

– Det er kompetente folk i støtteappa­rat for gutter og jenter, og ikke minst har vi har utøvere som kan vinne hopprenn. Det blir en vinter med dobbelt så mange renn som i fjor, får vi håpe. Et individuel­t gull i OL er det vi styrer etter, sier Meyer.

– Fantastisk

Herretrene­r Alexander Stöckl er også veldig fornøyd med det nye opplegget.

– Samarbeide­t har vært helt fantastisk helt siden jeg kom til Norge. Christian har ansvaret for hopperne i Trondheim, og nå er våre gutter og jenter ett og samme lag. Vi har gitt det ett navn.

– Det blir en stor sesong med VM på hjemmebane og OL. Lagmessig har vi noe å forsvare. Det er helt topp om vi kan ta en ny lagmedalje og en medalje individuel­t. Vi har også hoppuka, Raw Air og verdenscup­en. Vi gleder oss til å komme i gang, sier Stöckl. (NTB)

 ?? Foto: Stian Lysberg Solum, NTB ?? TANDE TILBAKE. Daniel-andré Tande var mandag tilbake ved Toppidrett­ssenteret, men kunne ikke delta på hoppernes pressekonf­eranse. Landslagst­rener Alexander Stöckl gleder seg til å jobbe med Tande igjen etter skrekkfall­et i Planica i mars.: – Daniel har begynt å trene lett. Han er egentlig i oppkjøring, men han må fortsatt være forsiktig. Men jeg håper at han er med oss på første samling på plast i starten av juni.
Foto: Stian Lysberg Solum, NTB TANDE TILBAKE. Daniel-andré Tande var mandag tilbake ved Toppidrett­ssenteret, men kunne ikke delta på hoppernes pressekonf­eranse. Landslagst­rener Alexander Stöckl gleder seg til å jobbe med Tande igjen etter skrekkfall­et i Planica i mars.: – Daniel har begynt å trene lett. Han er egentlig i oppkjøring, men han må fortsatt være forsiktig. Men jeg håper at han er med oss på første samling på plast i starten av juni.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway