Aftenposten

Brøt Rosenborgs seiersrekk­e

Rosenborg hadde spilt 31 seriekampe­r på rad uten tap før gullrival Sandviken kom på besøk lørdag. Innbytter Maria Brochmann scoret med sin første berøring.

- Ina Marie Sigurdsen

Før lørdagens toppkamp i Trondheim hadde ikke Rosenborg tapt på 31 seriekampe­r i Toppserien. Sist trønderne gikk av banen uten å ha tatt poeng, het klubben Trondheims-ørn. Etter åtte seire på åtte kamper hadde de hvite og svarte to poeng å gå på ned til Sandviken.

På Koteng Arena var gjestene skarpest. Etter 65 minutter kom Maria Brochmann inn for bortelaget. Noen sekunder senere hadde hun headet ballen i nettet og gitt de rødkledde fra Bergen ledelsen.

Fem minutter før slutt doblet Ingrid Marie Spord forsprange­t da hun dundret ballen i det lengste hjørnet. Rosenborg-keeper Rugile Rulyte var sjanseløs på midtbanesp­illerens velplasser­te skudd.

Sandviken kan med det ta sommerferi­e som nummer én i Toppserien. De står med åtte seire og én uavgjort.

Tok føringen fra start

I første omgang var det et sultent Sandviken-lag som presset hjemmelage­t. Gjestene fra vest styrte store deler av kampen før pause. Etter hvilen fikk de betalt for sin bunnsolide borteprest­asjon.

Rosenborgs eneste store sjanse var det dansken Sarah Dyrehauge som sto for i oppgjørets innledende minutter. Kampen hadde kanskje sett annerledes ut om headingen hennes hadde truffet på innsiden av tverrligge­ren. I stedet ble det stang ut for vertene.

Det var stort sett det eneste Rosenborg klarte å skape. Resten av storkampen­s 90 minutter ble tunge for Trondheims-laget. Det skal et bortelag som stadig presset hjemmelage­t høyt, ha honnør for.

Himmelen åpnet seg i det andre omgang ble blåst i gang.

Det var ingen scoringer i sikte.

Men etter 66 minutter slo Marit Bratberg Lund et hjørnespar­k inn i klyngen av spillere som var samlet foran Rosenborgm­ålet. Maria Brochmann hadde vært på banen i knapt ett minutt, men headet ballen i nettet. Hun ble nærmest overfalt av jublende lagvenninn­er.

Skuffende hjemmelag

Rosenborg klarte ikke å sette gjestene under press etter å ha havnet bakpå. De store sjansene uteble for et hjemmelag som måtte klare seg uten Kristine Nøstmo, Emilie Bragstad, Kristine Minde, Cesilie Andreassen og Matilde Alsaker Rogde i lørdagens toppkamp.

Dermed endte det med nederlag foran hjemmepubl­ikumet. Ingrid Marie Spord satte spikeren i kisten for RBKS håp om poeng fem minutter før slutt. 27-åringens skudd var av det vakre slaget.

Etter 31 seriekampe­r på rad uten tap, gikk trønderne poengløse av banen. Dermed går Sandviken forbi dem og opp på tabelltopp. De leder med ett poeng når Toppserien nå tar en liten sommerferi­e.

Regjerende seriemeste­r Vålerenga er seks poeng bak bergensern­e.

Gullkampen ligger an til å bli like jevn i år som den var i fjor. Da var det målforskje­llen som til slutt skilte Vålerenga og Rosenborg.

Neste runde i Toppserien spilles lørdag 7. august.

 ?? Foto: Ole Martin Wold, NTB ?? Sandviken feirer etter at Maria Brochmann har headet inn 1–0-målet til bortelaget.
Foto: Ole Martin Wold, NTB Sandviken feirer etter at Maria Brochmann har headet inn 1–0-målet til bortelaget.
 ?? Foto: Ole Martin Wold, NTB ?? Rosenborgs keeper Rugile Rulyte fortviler etter 2–0-scoringen til Sandviken.
Foto: Ole Martin Wold, NTB Rosenborgs keeper Rugile Rulyte fortviler etter 2–0-scoringen til Sandviken.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway