Aftenposten

Ruud lekte seg til Atp-finale

Casper Ruud hadde et solid tak på Roberto Carballés i lørdagens semifinale i ATP 250turneri­ngen i svenske Båstad. Tennisstje­rnen vant med settsifren­e 6–1, 6–4.

-

Ifinalen møter Ruud argentinsk­e Federico Coria. Han er ranket som nummer 77 i verden og slo ut tyske Yannick Hanfmann i strake sett tidligere lørdag. Nordmannen jakter sin tredje Atp-tittel. Tidligere har han vunnet turneringe­r i Argentina (februar 2020) og i Sveits (mai i år). Konkurrans­en i Båstad er på ATP 250-nivå.

– Alt i alt var dette en veldig god kamp. Det betyr mye for meg å spille foran norske, svenske og danske tilskuere. Det er litt ekstra press, men jeg liker det, sa Ruud etter seieren.

29 minutter på første sett

Ruud kom ut i 100 i semifinale­n lørdag. Han beholdt egen serve i det første gamet før han brøt Carballés de to første gangene. På 5–0 til Ruud vant spanjolen sitt første game.

Første sett var over på kun 29 minutter. Ruud fortsatte den gode formen også i starten av det andre settet. Der fikk han inn en bruddball på direkten, men ble brutt tilbake umiddelbar­t til 1–1. Det likte Ruud dårlig, som like greit brøt tilbake til 2–1.

Ble nervøs

Deretter holdt spillerne egen serve frem til Carballés brøt til 4–4. Igjen slo Ruud umiddelbar­t tilbake og svarte med samme mynt. Derfra servet han inn 6–4 og finalebill­etten.

– I andre sett var det litt frem og tilbake. Jeg ble litt nervøs mot slutten og spilte ikke slik jeg vet jeg kan, sa Ruud.

Finalemots­tander Coria har en trøblete fortid. I juni 2018 ble argentiner­en utestengt fra tennis i åtte måneder for å unnlate å rapportere om forsøk på kampfiksin­g i 2015. Han ble også straffet for ikke å samarbeide i den påfølgende etterforsk­ningen.

Ruud har møtt Coria to ganger tidligere. Både i 2017 og 2019 endte det med tap, men søndag blir Ruud en klar favoritt. 22-åringen fra Snarøya er 61 hakk over argentiner­en på verdensran­kingen.

Det betyr mye for meg å spille foran norske, svenske og danske tilskuere

Casper Ruud

 ?? Foto: M. Ahlberg, Bildbyrån/ntb ?? Casper Ruud jubler etter seieren over Roberto Carballés i Båstad, Sverige, i går.
Foto: M. Ahlberg, Bildbyrån/ntb Casper Ruud jubler etter seieren over Roberto Carballés i Båstad, Sverige, i går.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway