Aftenposten

Randi Bremnes

-

Randi Bremnes gikk bort 9. oktober, nesten 91 år gammel. Hun etterlater seg en stor og sammensvei­set flokk – barna Ola, Kari, Lars, Ane og Maren og svigerbarn, barnebarn og oldebarn.

Hun bodde på Bergsodden sykehjem i Harstad de siste årene. Kom man på besøk, kunne man allerede ved inngangen høre den vakreste musikk. For åpne dører spilte Randi Chopin på pianoet som fulgte henne gjennom livet.

Hun spilte under oppveksten i Narvik, på Musikkonse­rvatoriet i Oslo, på laererskol­en i Tromsø, der hun var byens revydronni­ng, og i Svolvaer, der hun, i tillegg til full laererjobb og fem barn, var aktiv i revymiljøe­t og i Lofotenog Vesterålen Orkesterfo­rening.

Hun ble belønnet med Vågan kommunes Kulturpris og Nordland fylkes kulturpris sammen med Kari, Lars, Ola og mannen sin, Ole H. Bremnes.

Bredden i hennes begavelse fikk vennene oppleve i datteren Karis 50-årsdag, der Randi spilte og sang «All of me» i Billie Holiday-stil så garvede musikere sto på stolene og trampeklap­pet. Randi gjorde bare et kokett, men begeistret kast med hodet.

Randis musikalite­t begrenset seg ikke til sang og spill. Hun skjønte samspillet mellom folk. Tidligere elever omtaler henne som en inspirasjo­n.

Oppdragels­en av fem barn laerte henne nok noe om nødvendigh­eten av humor. Formen var mild, men hun var replikkste­rk og supermorso­m. Hun var raus og inkluderen­de, en mester på kaffe, vafler og kjøttsuppe.

Ifølge sønnen Ola var hun «ikke fremmed for tilvaerels­ens lyse sider, selv om hun også hadde opplevd store sorger». Hun var ujålete i alt sitt vesen, men når vakre Randi pyntet seg, var hun en dame som kunne kle seg og te seg.

Det har vaert en stor berikelse for oss å kjenne nydelige Randi. Vi kommer til å høre Chopin hver gang vi passerer Bergsodden sykehjem.

Klara Bøe

Petter Henriksen

 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway